mattex89 Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Witam nie wiem czy nie ma juz takiego tematu ale potrzebuje szybkiej odpowiedzi . Chodzi o to ze ostatnio podczas jazdy wyskoczył mi błąd akumulatora po czym straciło sie wspomaganie i pasek klinowy strzelił , wymieniłem pasek klinowy na nowy i teraz jak skrece kierownica na maksa to pokazuje sie ta kontrolka akumulatora a jak do tego włącze jeszcze klimatyzacje to traci sie wspomaganie i pasek klinowy staje , co mam zrobic bądź jeszcze wymienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 a jaki to jest silnik ? do wymiany napinacz paska oraz rolka prowadząca pasek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattex89 Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2018 1.9 dci seden Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyager1956 Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 To wymien kolo pasowe walu korbowego lub zdejm pasek ( oczkowa 16-ka) , i tak jak kolega powyzej radzil , sprawdz napinacz i rolke prowadzaca a ja dodam do sprawdzenia : - kola pasowego walu korbowego ( jak obrocisz reka to jest do wymiany ) - czy kolo pasowe klimatyzacji sie obraca swobodnie -czy obraca sie kolo pasowe alternatora i wspomagania Jezeli rwie pasek wielorowkowy to moze napinacz jest uszkodzony ( jest plastyk z silna sprezyna ( plastyk moze sie wyrobic i wypaczyc prowadzenie paska) Jezeli nie w8esz jak piwyzsze zrobic zwroc sie do mechanika to prosta sprawadla niego Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattex89 Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 no właśnie okazało sie że koło pasowe strzeliło , wymieniliśmy wszystkie te części o których pisaliście i działa wszystko poprawnie , dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 jak koło pasowe jest uszkodzone to silnik chodzi jak kombajn Super, że udało się naprawić auto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.