Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

qashqai j10 2008 jak zdemontować lampę przód?

slaviozo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie musze zdemontować lampe przod (w5w od pozycji mi wpadlo do lampy;/) 2 gorne śrubu zdjete ale nadal trzyma? Jest 3 śruba czy jakiś wcisk? Jak to zdemontować żeby nie pourywać nic?

Edytowane przez slaviozo

Trzecia jest niestety pod zderzakiem, musisz go ściągnąć, moze sie udajak ściągniesz z jednej strony. Wcześniej musisz zdemontować to czarne nadkole zewnętrzne

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

18 minut temu, scanik napisał:

Trzecia jest niestety pod zderzakiem, musisz go ściągnąć, moze sie udajak ściągniesz z jednej strony. Wcześniej musisz zdemontować to czarne nadkole zewnętrzne

Nie wiarygodne. Ten Nissan to jakaś porażka wtedy. Nie dośc ze wymiana żarówek to problem bo trzeba mieć kobiece rączki. A Silnik 2.0 taki maly ze sobie oslone mozna ogladac. Yhh

Dopytam tylko Ta 3 sruba jest od strony blotnika czy blizej grilla?

Z tego co pamiętam od strony bardziej skrajnej. W niektórych poprzednich autach tez trzeba bylo zderzak zrzucić do wymiany lampy. A żarówki ja więźniami 5 minut ale mam już wyprawę pewnie jak większość użytkowników. Ciekawa jest też wymiana filtr pylkowego..

Jeszce by się przydał filmik jak zdemontować zderzk, moze masz

Nie mam. Szukaj w necie na stronach rosyjskich. Oni maja wszystko :)

Wyprzedzam pytanie :) Ja też nie znam rosyjskiego. Od czego jest translator :)

W dniu 15.08.2018 o 22:17, slaviozo napisał:

Panowie musze zdemontować lampe przod (w5w od pozycji mi wpadlo do lampy;/) 2 gorne śrubu zdjete ale nadal trzyma? Jest 3 śruba czy jakiś wcisk? Jak to zdemontować żeby nie pourywać nic?

Mnie też wpadło ale jak się zorientowałem ile roboty jest z wyjęciem reflektora to dałem sobie spokój i jeżdżę z żaróweczką w środku reflektora. W końcu w niczym ona nie przeszkadza.

W dniu 15.08.2018 o 22:17, slaviozo napisał:

... musze zdemontować lampe przod (w5w od pozycji mi wpadlo do lampy ...

Można pobawić się w MacGyver'a :).  Do rury ssawnej odkurzacza włożyć kawałek cienkiego peszla (połączenie uszczelnić taśmą) i próbować odessać przez otwór żarówki H7 (świateł drogowych). Uważać aby nie porysować odbłyśnika.

Linką od zepsutego hamulca rowerowego ją wrzuciłem miedzy odblask długich a przrwe :D troche skretów było zeby led mi wpadl we własciwe miejsce ale juz lata gdzieś w obudowie lampy tylko : ) dzięki za pomoc