Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Zestaw głośnomówiący J10 problem

edek264
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam, NQ J10 2009r., zestaw głośnomówiący o ile bez problemów łaczy się z Samsungiem J5, S7, swego czasu tez Nokia Lumia 535,  itd ale niestety mam problem z Xiaomi Redmi 5 Plus, android wersja 7, oprogramowianie global itd, gdy podchodze do parowania wszytsko jest ok podaje pin itd zgadzam sie na parowanie a na koncu wyskakuje na wyswietlaczy radia "Paired Fault" i tyle w temacie. MY CAR mam widoczny na telefonie ale nie da rady sparowac. Dziwna sprawa bo Xiaomi paruje sie z słuchawką bluetooth Jabra, zestawem głośnomówiącym w Peugeot 307  z 2007 bez problemu a z NQ juz nie .....

co radzicie????? miał ktoś podobnie 

Miałem problem z połączeniem telefonu xiaomi z radiem w Nissan Micra k12.  Użyłem tej alikacji i zadziałał.

Screenshot_2018-08-29-09-46-13-778_com.android.vending.png

• Upvote 1

Witam,

16 godzin temu, edek264 napisał:

witam, NQ J10 2009r., zestaw głośnomówiący

Masz w QQ radio NC1, czy jakieś inne?

U mnie Xiaomi Redmi Note 4 działa poprawnie z NC1.

Próbowałeś odpiąć zasilanie od radia? Masz PIN kod?

Pozdrawiam.

Nie mam właśnie pinu do radia. No ale co da odpięcie od zasilania????

A jak mogę taki pin ewentualnie odzyskac ???

Edytowane przez edek264

12 godzin temu, Jacek Adamczyk napisał:

Miałem problem z połączeniem telefonu xiaomi z radiem w Nissan Micra k12.  Użyłem tej alikacji i zadziałał.

Screenshot_2018-08-29-09-46-13-778_com.android.vending.png

Dzięki wielkie kolego tak właśnie zrobiłem zainstalowałem tą apke i wszystko śmiga jak trzeba. Raz jeszcze wielkie dzięki!! 

Edytowane przez edek264
  • Like 1

9 godzin temu, bhtom napisał:

Witam,

Masz w QQ radio NC1, czy jakieś inne?

U mnie Xiaomi Redmi Note 4 działa poprawnie z NC1.

Próbowałeś odpiąć zasilanie od radia? Masz PIN kod?

Pozdrawiam.

reset nic nie da malo tego jesli ktos nie ma pinu do radia to dodatkowe koszty bo na dzien dobry aso woła 200zł za wygenerowanie pinu do radia i auto min 1 h w serwisie, dzownilem dzis do nich i pracownik serwisu przyznal sie ze tez ma Xiaomi i NQ J11 i tez miał problemy ze sparowaniem. Ciekawa informacja ze po podaniu nr VIN aso bezplatnie moze podac nr pin do radia pod warunkiem ze takowy zostal wygenerowany przez poprzedniego wlasciciela. 

9 godzin temu, edek264 napisał:

Dzięki wielkie kolego tak właśnie zrobiłem zainstalowałem tą apke i wszystko śmiga jak trzeba. Raz jeszcze wielkie dzięki!! 

Cieszę się że pomogłem. Ja szukałem kilka dni rozwiązania tego problemu i na jakimś forum ktoś polecił tę aplikację . Generalnie jest jakiś problem z chińskimi telefonami i bluetooth. Żona ma huawei  ja xiaomi i wiecznie jakiś problem z połączeniem.

Mam w innym aucie android auto i mój śmiga bez problemu  natomiast  huawei ma problemy.Co prawda aplikacja android auto nie jest dostępna google play w  naszym kraju ale jest to oficjalna aplikacja z google dostępna w innych krajach.

ja szukalem rozwiazania juz jakis czas i byl problem a tu prosta apka i jest ok, i pare stowek w kieszeni raz jeszcze polecam wszystkim tą apkę 

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Dzięki za poprawne wskazanie rozwiązania za pomocą apki .P.S. Redmi 5 był powiązany z bluetoothem qasqhaia ale musiałem w telefonie zresetować  połączenia sieciowe i nie mogłem ponownie sparować Redmi a po zainstalowaniu apki  wszystko śmiga i jest ok.

Witam,

W dniu 29.08.2018 o 22:01, edek264 napisał:

reset nic nie da malo tego jesli ktos nie ma pinu do radia to dodatkowe koszty bo na dzien dobry aso woła 200zł za wygenerowanie pinu do radia i auto min 1 h w serwisie...

Jak można mieć auto, a nie mieć PIN-u do radia? Zakładasz z góry, że nigdy nie będziesz odłączał akumulatora?

W dniu 8.09.2018 o 22:31, edek264 napisał:

A czy próbował ktoś sparować YouTube i radio poprzez Bluetooth????  

Wszystko działa, nawet YouTube... Trzeba tylko przełączyć AUX-a na Bluetooth audio.

Pozdrawiam.

Edytowane przez bhtom

9 godzin temu, bhtom napisał:

Witam,

Jak można mieć auto, a nie mieć PIN-u do radia? Zakładasz z góry, że nigdy nie będziesz odłączał akumulatora?

Wszystko działa, nawet YouTube... Trzeba tylko przełączyć AUX-a na Bluetooth audio.

Pozdrawiam.

a ciekawe ilu posiadaczy NQ zakupionych z drugiej ręki posiada PIN do radia, nawet jak dojdzie do wymiany akumulatora, a wymianę dokonam w ASO bo tylko tam dokonuje wszystkich napraw to zapewne będę miał i PIN jako stały klient a póki akumulator jest ok to nie będę panikował.