FITI Opublikowano 2 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 Witam, jako nowy posiadacz QQ chciałbym zapytać Was i mam nadzieje, że pomożecie Mam ori radio, bluetooth i multifuncje w kierownicy, autko z 2008 roku. Chcialbym dołożyć ori navi, Nissana, nie żaden zamiennik z Aliexpress. Dużo przerabiania? Czy pasuje wszystko P&P? szukałem informacji na ten temat na forum ale na nic nie wpadłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 2 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 Jeżeli masz wersję acenta,to bardzo możliwe,że instalacja jest przygotowana do tego typu zabawy,bo nikt nie produkowałby instalacji osobno do każdej wersji wyposażenia ,wyjątkiem jest Visia gdzie instalacja jest okrojona,przynajmniej tak jest w J11. Co do montażu ,możesz spróbować,ale musisz liczyć się z tym,że może być gdzieś potrzebny kawałek oryginalnej instalacji,niewykluczone,poza tym jak kupisz używkę navi to zwróć uwagę czy pochodzi z legalnego źródła,niech sprzedający poda Ci numer Vin samochodu z którego navi pochodzi,prawdopodobnie będzie potrzebne to do identyfikacji blokady radia.(komputer musi mieć wpisany kod w pamięć aby nie zablokować navi) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FITI Opublikowano 2 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 Godzinę temu, JACKO29 napisał: Jeżeli masz wersję acenta,to bardzo możliwe,że instalacja jest przygotowana do tego typu zabawy,bo nikt nie produkowałby instalacji osobno do każdej wersji wyposażenia ,wyjątkiem jest Visia gdzie instalacja jest okrojona,przynajmniej tak jest w J11. Co do montażu ,możesz spróbować,ale musisz liczyć się z tym,że może być gdzieś potrzebny kawałek oryginalnej instalacji,niewykluczone,poza tym jak kupisz używkę navi to zwróć uwagę czy pochodzi z legalnego źródła,niech sprzedający poda Ci numer Vin samochodu z którego navi pochodzi,prawdopodobnie będzie potrzebne to do identyfikacji blokady radia.(komputer musi mieć wpisany kod w pamięć aby nie zablokować navi) Dziękuję bardzo za odpowiedż, tak mam wersje Acenta, i znajomy mówił, że na pewno mam instalacje przygotowaną. Gdzieś właśnie wyczytałem, że navi były przypisane do danego auta, a dokładnie w ten temat się nie zaglebialem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 2 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 No więc tak jak pisałem,musisz zaopatrzyć się w dokument,że navi jest legalne i posiadać vin auta by skonsultować to z serwisem.Nie każdy serwis chce,lub posiada umiejetności by wczytać kod radia w pamięć komputera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FITI Opublikowano 2 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 6 minut temu, JACKO29 napisał: No więc tak jak pisałem,musisz zaopatrzyć się w dokument,że navi jest legalne i posiadać vin auta by skonsultować to z serwisem.Nie każdy serwis chce,lub posiada umiejetności by wczytać kod radia w pamięć komputera. Wielkie dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.