Zbigniew79 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Witam wszystkich mam problem z moją primerką dokładnie co się stało bo akurat żona jechała z tego co mi mówiła to nagle biały i lekko niebieski kolor dymu był za nią i nagle auto zgaslo brak całkowicie prądu pojechałem i okazało się że jedna z klem puściła i spadła z akumulatora po założeniu auto odpaliłem i z rury prawie nic nie było widać żadnego dymu więc pojechała dalej auto lekko zmulone jakieś 10 km włączyła autko normalne jak zawsze i po około godziny auto już nie chcę odpalić to znaczy zaskakuje ale zaraz gaśnie błędy pokazują się z wiazane z egr i bardzo dziwnie zachowują się podciśnienia interesuje mnie tylko czy moglo coś się stać się z komputerem silnika przez to że jechała nie wiadomo jak długo bez tej klemy na akumulatorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbigniew79 Opublikowano 2 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 Witam wszystkich zainteresowanych proszę was o pomoc popiołem swoją P12 1.9tdci pod program delphi i pokazuję mi błąd DF272 który nie daje się skasować ma ktoś może opis do kodów błędów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 2 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 Zawór EGR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbigniew79 Opublikowano 3 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 zawór jest nowy kolektor wyczyszczony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbigniew79 Opublikowano 7 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Witam wszystkich zainteresowanych auto uruchomione okazało się że w dwóch miejscach były przetarte przewody jeden na pokrywie od klawiatury a drugi zaraz nad zaworem zwrotnym listwy wtryskowej wystarczyło tylko zaizolować i auto zaczęło normalnie odpalać a przez te kable to za każdym razem inne błędy pokazywał na kompie. Wniosek jest taki zanim wymienimy pół silnika zprawdzić trzeba najpierw przewody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyager1956 Opublikowano 7 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Nowy a pojętny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbigniew79 Opublikowano 7 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Dziękuję ale bez takich forum dyskusyjnych to za wiele sam człowiek nie działa zanim doszedłem do tego co było mojej primerce trochę czasu spędziłem na czytaniu forum nissana i Renault Laguna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.