Crispini Opublikowano 2 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 Witam wszystkich Forumowiczów jako świeżo upieczony właściciel Primerki (P12 kombi "po lifcie" 2005, 1.9 dci). Sporo się już tutaj zdążyłem naczytać na temat wad, zalet i problemów z Autkiem (dzięki manualowi w jednym z tematów tego forum byłem nawet w stanie wymienić niedziałający napęd CD w fabrycznym radiu metodą przeszczepu modułu - gdy kupiłem Primerkę miała działające radio i uwalone CD, kupiony do podmianki na Allegro egzemplarz okazało się że ma na odwrót - spaloną płytę radia ale działający napęd). Ale nie o tym miał być ten temat. Czy ktoś z szanownych Forumowiczów trafił może i może podać linka bądź zamieścić tutaj mapę silnika 1.9 dci? Chodzi o wykres mocy i momentu obrotowego (z info o obrotach załączenia turbiny i "turbo-dziurze") w zależności od prędkości obrotowej silnika? Nie ukrywam, że to mój piewszy dieselek i chciałbym przestudiować mapę jego działania by używać go i oszczędnie i ekologicz... tfu, tfu... ekonimicznie się znaczy... :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.