Micz81 Opublikowano 4 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Na początku serdecznie witam wszystkich forumowiczów. W niedawnym czasie zostałem szczęśliwym i uśmiechniętym (mam nadzieję, że tak pozostanie :)) posiadaczem maximy A33. Jak to zwykle bywa na początku znajomości z używanym samochodem jest parę rzeczy do wymiany i poprawy. Aktualny objaw z którym walczę to szarpanie (w sumie to jest to jedno szarpnięcie i dalej jest już płynnie) przy gwałtownym naciśnięciu gazu. Zacząłem od świec, ale choć jest lepiej objaw pozostał. Następne w kolejce są cewki. Moje pytanie (pierwsze) do szanownych forumowiczów jest takie: jakie cewki polecacie? Po przeglądzie rynku skłaniam się do ngk ( przeważnie stosowałem świece i kable tej firmy w posiadanych samochodach i byłem zadowolony). Może ktoś z Was wymieniał cewki i ma jakieś doświadczenia? Chcę na razie kupić jedną sztukę i podmieniać, ale okazuje się, że są dwa rodzaje cewek: jeden do garów 1,2,3 i drugi do garów 4,5,6. Drugie pytanie jeżeli trafię na walniętą to wystarczy wymienić jedną czy lepiej np. wymienić przynajmniej te trzy z jednej strony? Trzecie pytanie: a może ktoś miał podobne objawy i wyleczył maxę zupełnie z innej strony. Jeżeli macie propozycję gdzie mogę zajrzeć oprócz cewek to będę wdzięczny za podpowiedzi. Z góry dzięki. A tak w ogóle to bomba samochód. Przestrzeń, moc, wygoda, prowadzenie na 6 Ceny w jakich można ten samochód aktualnie nabyć bardzo atrakcyjne. Chyba na naszym rynku bardzo niedoceniana limuzyna. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micz81 Opublikowano 16 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Sprawcą zamieszania była cewka nr 5. Po jakimś czasie jeżdżenia z bardzo irytującym przerywaniem komp łaskawie wskazał winowajcę. Podobno częściej padają te od grodzi (1,3,5) z powodu pracy w wyższych temperaturach, ale czy to reguła tego nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.