macieksto1 Opublikowano 8 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 Cześć wszystkim, Kieruje swój post tylko do posiadaczy w/w modelu. Mam od ponad roku Almerkę w wersji hatchback, 1.5, 90KM, z 2001 roku z instalacją LPG i naszło mnie kilka pytań. Jak oceniacie swoje silniki? Jak wygląda sprawa z przyspieszeniem na niskich/wysokich obrotach? Czy samochód się zbiera dynamicznie czy raczej powoli? Czy zdarzają Wam się falowania obrotów? Macie czasem wrażenie, że samochód czasem jest zamulony? Mam kilka bolączek I chce się upewnić czy mam pecha czy to w pewnym stopniu normalne. Pozdrawiam, Maciek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek2408 Opublikowano 8 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 Moim zdaniem te 90km w naszych 1.5,jest jak by trochę mulasty w porównaniu np. do oplowskiego 1.4 ,90km. Fakt inna konstrukcja itp.U mnie falowanie występuje tylko na lpg ale to wina wtrysków od lpg.Co do zbierania się auta to powiem ci no trzeba przeciągnąć go na obrotach ,samochodzik tak dopiero powyżej 3tyś odżywa .Nie ma się co się oszukiwać te silniczki do demonów prędkości nie należą ,nawet 1.8 zbytnio nie należy do demona ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieksto1 Opublikowano 8 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 @maniek2408 Wiesz co, zacząłem się zastanawiać odkąd sporadycznie jeździłem teścia fiestą mk6 1.4, która zbiera się jakby tam pod maską było nie wiem ile koni. Nie ukrywam, że trochę mnie boli to, że Nissan tak zostaje w tyle w tym tle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 8 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 2 godziny temu, macieksto1 napisał: @maniek2408Wiesz co... Biorąc pod uwagę różnice technologii to złe porównanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek2408 Opublikowano 9 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 22 godziny temu, Thunder napisał: Biorąc pod uwagę różnice technologii to złe porównanie. Napisałem kolego że inna konstrukcja ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 9 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 Godzinę temu, maniek2408 napisał: Napisałem kolego że inna konstrukcja ;] Cytowałem kolegę wyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek2408 Opublikowano 10 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 15 godzin temu, Thunder napisał: Cytowałem kolegę wyżej Ato przepraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.