mirekd Opublikowano 10 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Witam ,jestem nowy na forum,mam problem z filtrem dpf. A mianowicie kupiłem auto bez filtra dpf ,założyłem ,tylko brak mi przewodów do czujnika różnicy ciśnień.Czy ktoś ma jakieś zdjęcia lub może zrobić.Wiem ,że idą dwa bodajże średnica 6 i 8 mm. I który gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 10 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 4 godziny temu, mirekd napisał: Witam ,jestem nowy na forum,mam problem z filtrem dpf. A mianowicie kupiłem auto bez filtra dpf ,założyłem ,tylko brak mi przewodów do czujnika różnicy ciśnień.Czy ktoś ma jakieś zdjęcia lub może zrobić.Wiem ,że idą dwa bodajże średnica 6 i 8 mm. I który gdzie Większość wycina a Ty wstawiasz. Przyznam że jestem zdumiony. A co z ECU? Wie że dostanie DPF? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 10 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 4 godziny temu, mirekd napisał: Witam ,jestem nowy na forum,mam problem z filtrem dpf. A mianowicie kupiłem auto bez filtra dpf ,założyłem ,tylko brak mi przewodów do czujnika różnicy ciśnień.Czy ktoś ma jakieś zdjęcia lub może zrobić.Wiem ,że idą dwa bodajże średnica 6 i 8 mm. I który gdzie Nieslychane! Kolega wyrażnie szuka klopotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirekd Opublikowano 10 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 2 godziny temu, Thunder napisał: Większość wycina a Ty wstawiasz. Przyznam że jestem zdumiony. A co z ECU? Wie że dostanie DPF? Może trochę mnie poniosło,ale już pozamiatane.Auto miało wycięty dpf, poucinane kostki,słabą mapę ,doprowadziłem to do stanu używalności i pozostały mi tylko te przewody do czujnika ,a potem nowa mapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkowal Opublikowano 10 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Tu znajdziesz namiary katalogowe na czujniki temperatury (pozycja 8 i 9) http://nissan4u.com/parts/x_trail/el_t30/2006_10/type_22/exhaust_and_cooling/catalyst_converter/illustration_1/ A tu namiary na przewody do czujnika ciśnienia http://nissan4u.com/parts/x_trail/el_t30/2006_10/type_22/engine_electrical/vacuum_piping/illustration_1/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirekd Opublikowano 11 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 (edytowane) Dzięki za ilustracje,o to chodziło. Serwis chce za dwa przewody 830zł, spróbuję dorobić sam,jak się uda to zamieszczę. Edytowane 11 Września 2018 przez mirekd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkowal Opublikowano 11 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Za które dwa przewody tyle chcą? Za te dwa ze stali nierdzewnej (oznaczone na rys. jako 6 i 14), czy tez za te dwa gumowe (nr 13)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirekd Opublikowano 12 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Za przewody 6 i 14 ,przewody 13 to inna bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirekd Opublikowano 8 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 Witam,Panowie wszystko ogarnąłem i było dobrze do czasu,najprawdopodobniej padł mi czujnik różnicy ciśnień.W serwisie jakieś 700 zł i miesiąc czekania.Czy ktoś z Was nie orientuje się gdzie można dostać coś takiego.Podobno pasuje z toyoty ,tylko nie wiem jakiej.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkowal Opublikowano 8 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 Zobacz poniższy link. Ktoś sprzedaje DPF'a do T30 i deklaruje się że ma do tego modelu pozostałe części. https://www.olx.pl/oferta/nissan-x-trail-t30-2-2dci-di-katalizator-wawa-CID5-IDy754A.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirekd Opublikowano 10 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 Dzięki za link ,ale to katalizator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkowal Opublikowano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 To była podpowiedź gdzie dzwonić. Skoro gość sprzedaje filtr DPF'a i ma w opisie, że do tego modelu X'a ma pozostałe części, to należy zakładać, że ma na stanie także poszukiwany przez ciebie czujnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirekd Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Witam, w końcu zakończyłem walkę z DPF. Przyczyną kłopotów okazał się zły soft, gość który to robił ,okazało się ,że nie miał orginału , tylko podobny i odznaczył w moim wszystkie wartości 01 ,które były odhaczone w tamtym.Za 700 zł wgrałem jeszcze raz ,ale orginał i działa już parę tyś.km.Teraz do sprawdzenia hydropopychacze ,rozrząd i wtryski,ponieważ na zimnym chodzi jak siekczarnia do osiągnięcia temperatury.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi