Salvius Opublikowano 10 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Witam Wymieniałem filtr kabinowy i musiałem odłączyć przewód od wyłącznika poduszki pasażera. Przy odłączonym przewodzie włączałem zasilanie i silnik by wydmuchać odgrzybiacz z wymiennika. Po wymianie i poskładaniu wszystkiego zaczęła mrugać kontrola poduszek. Jak wykasować ten błąd? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 10 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Spróbuj tego może zadziała instrukcja: Kasowanie błędu AIR BAG-mruga kontrolka poduszek przekrecic kluczyk na ON-wszystko sie pali, silnik nie chodzi, 1. kontrolka AIR BAG zapala sie na 7 sek. czekamy dzielnie i uwaga gaśnie aby mrugać i wtedy (to jest ta 1 sekunda jak tylko zgasnie z trybu 7 sek) 2. cofamy kluczyk na ACC (pozycja wszystko gasnie ale jeszcze klucza nie wyjmiemy-jest oznaczenie na stacyjce) i liczymy 3 sek., najlepiej 121,121,121 i ponownie kluczyk do przodu na ON (pozycja punkt 1) wszystko sie zapala 3. czekamy, czekamy-lampka AIR pali sie ciagiem i gaśnie i w tym momencie kluczyk na ACC i znowu 121,121,121 (w myslach oczywiscie ) 4. znowu na ON i powtarzamy punkty 1-2 (czyli zabawa z kluczykiem 3 razy) i teraz 5. cofamy kluczyk do końca czyli na OFF i do przodu na ON i patrzymy a kontrolka AIR po 7 sekundach świecenia ciagiem zapala się duzo wolniej i na dłużej w cyklach co 3 sekundy na czas 1 sek. i to jest radość bo oznacza, że komp. poduszek przeszedł do trybu naprawczego-teraz wypalamy papierosa, usmiechamy sie do siebie :sylwester: i 8. cofamy kluczyk na OFF (jak do wyjecia ale nie wyjmujemy) i 9. dajemy do przodu na ON i patrzymy a tu AIR BAG jak nowy po 7 sekundach gaśni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salvius Opublikowano 10 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Zrobiłem tak jak mówi instrukcja do Qashqai i wszystko jest git ! Błąd zniknął. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przerysz Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Witam A co z tymi co mają bezkluczykowy system. Przy naciśnięciu start bez sprzęgła nie gasną kontrolki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bezuk1 Opublikowano 6 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2021 Dzięki za pomoc dla MisilYE. Ja również popełniłem ten sam błąd co Salvius, błąd zniknął a ja zaoszczędziłem czas i pieniądze. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.