dryndol5 Opublikowano 11 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Witam, Na dniach zgubiłem w Niemczech korek od wlewu oleju. Auto stoi, a ja szukam tego na różne możliwe sposoby by dopasować do mojego auta.Okazuje się, że na szrotach w Niemczech nie ma do tego samochodu jak Nissan korków wlewu oleju. I teraz mam pytanie czy ktoś z Was dopasował z innego modelu samochodu taki korek ? Kiedyś znalazłem, że niby pasuje z Opla Meriva 1.8? Czy to prawda i czy są inne podobne korki do Nissana jaki ,,zamiennik". Będę wdzięczny za informację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 11 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Ciężko Ci będzie, o ile wogóle dasz radę, znaleźć. Ja szukałem, bagatelka, korka do zbiornika spryskiwacza i porażka, spasowałem w końcu po małej przeróbce z jakiejś "renówki" i jest Ok. Jak nie znajdziesz może tu coś pozyskasz; Zadzwoń pod numer 506982330, drugi numer 693152109 i e-mail cezar.n@onet.pl, adres Wygnanów 148, 21-306 Czemierniki, firma AUTO-NISSAN Części Samochodowe Cezary Nieznajek. Facet rozbiera Nissany i jest bardzo kompetentny co do wiedzy o tych autach z podziałem na roczniki nawet. Zamówione części w rozsądnych cenach wysyła kurierem pod dowolny adres. (Nie za bardzo odpowiada na e-maile, nie ma czasu ich przeglądać, lepiej dzwonić) Puki co możesz zaślepić wyciętym krążkiem z plastiku a jeszcze lepiej płyty korkowej lub z grubego korka z drzewa korkowego lub gumowego (do słojów na wino) nakryj to gumą z dętki motorowej naciągnij i obwiąż mocno kilkakrotnie sznurkiem lub drutem, da się jeździć i nie będzie chlapało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dryndol5 Opublikowano 11 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Dzięki, już w Polsce zamówiłem, teraz czekam na przysłanie do Niemiec. Dziękuję za info. Tak czy tak zapisze sobie nr do tej osoby. Na przyszłość... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.