Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Chłodnica oleju automat 1,8

karabu

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie nie gniewajcie się . Tak na szybko,cieknie mi   olej ze skrzyni biegów, Tryska jak z zabijanego koguta .

Skorodował ten króciec który wchodzi cienkim  wężykiem do chłodnicy Muszę uzupełnić aby dojechać na warsztat .  Teraz  uważajcie .. :blink: JAKI OLEJ?

Będę wdzięczny za szybką odpowiedż

Wez tasme szara do awaryjnego uszczelniania ( mozna dostac w kazdej stacji benzynowej ) owin uszkodzone miejsce i do warsztatu dojedziesz . Nie napisales czy to jest reczna czy automatyczna skrzynia  , ale chlodnica oleju jest to wydaje mi sie , ze jest automat  ( moge sie mylic ) , wiec jak automat to czerwony hydrauliczny do skrzyn automatycznych lub wspomagania kierownicy a jak zwykla to zwykly olej przekladniowy . Po dojechaniu na warsztat zapytasz mechanika . Sadze po czasie postu , ze juz tam jestes , wiec moja podpowiedz chyba jest juz zbedna . Powodzenia

Dzięki voyager1956 . Więc sprawa wygląda tak .Zanim napisałem posta byłem u mechanika na podnośniku aby oblukał   przeciek na tym cienkim wężyku przy chłodnicy. Ja nie miałem możliwości tego dokładnie sprawdzić ponieważ nie posiadam kanału , Tylko tak wstępnie sprawdziłem  skąd ten olej wycieka , Miałem taką nadzieję że może to wina węża albo potrzeba dokręcić tę nakrętkę dociskającą ten króciec do chłodnicy, Więc mechanik ściągnął wężyk i okazało się że rurka aluminiowa już strupieszała i trzeba nową chłodnicę  założył wąż z powrotem  a ja pojechałem do domu , po przyjeździe cała osłona  pod silnikiem zalana.  Nie pojadę do mechanika , zrobię to sam  oblukałem to i myślę że dam radę wymienić tę chłodnicę. Już ją zamówiłem.Nie jestem teraz w Polsce więc ceny za usługę trochę wysokie ,Wąż w kieszeni się odezwał.:mellow:image.thumb.png.dddcd3a7445669f822b6f246588503f0.pngimage.thumb.png.ac8153aac40d600992e9564300ae65eb.png 

Nie gwarantuje ale moze to byc chlodnica oleju silnika wiec jak bedziesz wymienial to zobacz skad ida rurki do chlodnicy oleju , chociaz jak by byly z silnika to by ubylo oleju z niego 

.Wężyki wchodzą  do skrzyni biegów i jest czerwony olej .Kupiłem jakiś zamiennik chłodnicy. Na nasze ,,piniendze,, kosztowała  900 PLN:(.Myślę że trochę posłuży .   Drugie tyle chciał mechanik za wymianę .Wymieniłem ją sam. Dziecinnie proste,albo to może ja taki zdolny jestem.Ta rureczka była sprawcą wycieku,a ta druga z której zdjąłem wężyk  też już dogorywała.Belka pod chłodnicą na którą wielu narzeka w doskonałym stanie ani śladu  rudej  ,więc trochę rekompensuje mój wkurw.

Czołem.

IMG_20180914_175319.jpg

IMG_20180914_175252.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...