karabu Opublikowano 11 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Panowie nie gniewajcie się . Tak na szybko,cieknie mi olej ze skrzyni biegów, Tryska jak z zabijanego koguta . Skorodował ten króciec który wchodzi cienkim wężykiem do chłodnicy Muszę uzupełnić aby dojechać na warsztat . Teraz uważajcie .. JAKI OLEJ? Będę wdzięczny za szybką odpowiedż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyager1956 Opublikowano 12 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Wez tasme szara do awaryjnego uszczelniania ( mozna dostac w kazdej stacji benzynowej ) owin uszkodzone miejsce i do warsztatu dojedziesz . Nie napisales czy to jest reczna czy automatyczna skrzynia , ale chlodnica oleju jest to wydaje mi sie , ze jest automat ( moge sie mylic ) , wiec jak automat to czerwony hydrauliczny do skrzyn automatycznych lub wspomagania kierownicy a jak zwykla to zwykly olej przekladniowy . Po dojechaniu na warsztat zapytasz mechanika . Sadze po czasie postu , ze juz tam jestes , wiec moja podpowiedz chyba jest juz zbedna . Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karabu Opublikowano 12 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Dzięki voyager1956 . Więc sprawa wygląda tak .Zanim napisałem posta byłem u mechanika na podnośniku aby oblukał przeciek na tym cienkim wężyku przy chłodnicy. Ja nie miałem możliwości tego dokładnie sprawdzić ponieważ nie posiadam kanału , Tylko tak wstępnie sprawdziłem skąd ten olej wycieka , Miałem taką nadzieję że może to wina węża albo potrzeba dokręcić tę nakrętkę dociskającą ten króciec do chłodnicy, Więc mechanik ściągnął wężyk i okazało się że rurka aluminiowa już strupieszała i trzeba nową chłodnicę założył wąż z powrotem a ja pojechałem do domu , po przyjeździe cała osłona pod silnikiem zalana. Nie pojadę do mechanika , zrobię to sam oblukałem to i myślę że dam radę wymienić tę chłodnicę. Już ją zamówiłem.Nie jestem teraz w Polsce więc ceny za usługę trochę wysokie ,Wąż w kieszeni się odezwał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyager1956 Opublikowano 15 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2018 Nie gwarantuje ale moze to byc chlodnica oleju silnika wiec jak bedziesz wymienial to zobacz skad ida rurki do chlodnicy oleju , chociaz jak by byly z silnika to by ubylo oleju z niego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karabu Opublikowano 15 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2018 .Wężyki wchodzą do skrzyni biegów i jest czerwony olej .Kupiłem jakiś zamiennik chłodnicy. Na nasze ,,piniendze,, kosztowała 900 PLN.Myślę że trochę posłuży . Drugie tyle chciał mechanik za wymianę .Wymieniłem ją sam. Dziecinnie proste,albo to może ja taki zdolny jestem.Ta rureczka była sprawcą wycieku,a ta druga z której zdjąłem wężyk też już dogorywała.Belka pod chłodnicą na którą wielu narzeka w doskonałym stanie ani śladu rudej ,więc trochę rekompensuje mój wkurw. Czołem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.