Kurshell Opublikowano 12 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Witam. Mam problem ze swoim Nissanem Almera n16 1.5 dCi 82 km 60KW. Jest to długotrwały problem polegający na tym że auto nie odpala samo (lub bardzo rzadko). Wiem że to jest problem opilków bo borykam się z tym ciągle. Żeby przybliżyć temat krótko opowiem historie pojazdu. Jakieś pół roku temu wymieniłem silnik bo w poprzednim stukaly zawory i były za duże luzy na panewkach ble ble.. Po wymianie silnika okazało się że ma on za słaba kompresję tj 20/26 wg komputera i rzekomo dlatego nie odpala. Z racji opilków w układzie paliwowym wymienione mam już dwa wtryskiwacze po których auto chodziło w miarę nadal nie odpalajac. Niedawno pompa wtryskowa co spowodowało że chodzi jak stary diesel. Czy opłaca mi się jeszcze pakować w dwa następne wtryskiwacze? Czy to spowoduje to że zacznie sam odpalać czy nie? Opisałem to dość chaotycznie ale ten kto choć trochę kojarzy ten temat to wie że to ciężki orzech do zgryzienia i historia napraw układu paliwowego tego auta może być długa. Proszę o jakieś porady bo już sam nie mam pojęcia co z tym zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 12 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Słaba kompresja to odpowiedź na Twoje pytanie. Pewnie jeszcze różna na każdym garnku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kurshell Opublikowano 14 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 Czyli mówisz, że wymiany w układzie paliwowym nie zmienią mi odpalania ani nie wpłyną już na niego? Czy jakieś urządzenia typu hot diesel czy chipowania itp lub cokolwiek innego może pomóc w odpalaniu auta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.