wesio Opublikowano 13 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Witam, Przeszukałem forum i nie znalazłem niestety odpowiedzi jakie felgi pasują do T31. Znalazłem ofertę na felgi od t30 ale nie wiem czy będą dobre. Może ktoś się orientuje i mógłby pomóc. Załączam zdjęcie danych wybitych na feldze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eryk93 Opublikowano 13 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 U siebie mam R16/215/65 Felgi podstawowe 7 J X 17 Opony podstawowe 215/60 R17 Opony opcjonalne 225/55 R18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkowal Opublikowano 13 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 No nie te felgi są rozmiaru 17 więc opona podstawowa to będzie 215/60R17 Wszystkie wersje X'a (T30, T31 i T32) mają ten sam rozmiar śrub i otworu centrującego który wynosi 5x114.3 Ważny jest jeszcze współczynnik osadzenia ET, który dla T30 był jeden i wynosił ET40 (i tu jest takie dla tej felgi), a wersje T31 i T32 miały już dwa typy osadzeń ET40 i ET45 w zależności od pozostałych rozmiarów felgi (średnicy i szerokości). Generalnie wszystkie felgi od T30 pasują do T31 i dalej do T32. W drugą stronę już to nie działa, bo duże rozmiary mogą już nie wejść do nadkoli starszych wersji. No i jeszcze dochodzi problem homologacji. Trzeba sprawdzić w tabelach czy dany X miał wydaną homologację na dany rozmiar felgi, bo w razie wypadku może być problem z ubezpieczeniem. Tu sobie wszystko sprawdzisz: https://www.wheel-size.com/size/nissan/x-trail/ Co do w/w felg to mogę tylko powiedzieć że je posiadam i ze względu na prosty wzór są idealne na zimę do utrzymania czystości. Nie mają żadnych zbędnych zagłębień, więc bardzo dobrze się czyszczą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesio Opublikowano 14 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 Dziękuję za pomoc. Pozostaje jeszcze tylko dogadać się co do ceny za felgi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stacho Opublikowano 17 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 Jakby ktoś chciał mam do sprzedania aktualnie cały set 17tek z zimówkami do T31: https://allegro.pl/alufelgi-17-nissan-x-trail-stojak-opony-zimowe-i7558268685.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.