Artur83 Opublikowano 13 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Witam szanownych kolegów.Wczoraj otworzylem zaślepkę od węża do nagrzewnic przedniej i zastalem tam mnóstwo rdzy.Doslownie wąż był zawalony rdzą.I ta ochudna,złosliwa rdza wsypala mi sie perfidnie do układu chlodzenia.Resztę wygrzebałem i wyczyściłem.Ale mam troche obawy czy to co sie dostało ,nie zniszczy pompy wody ,albo nie zatka węża czy chłodnicy.Teraz jeżdżę i nic sie nie dzieje.A może czymś przeczyścić cały układ? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo32 Opublikowano 13 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 http://prestone.pl/produkty/prestone-super-radiator-flush/ Przepłucz układ chłodzenia podanym środkiem (sposób użycia masz w opisie - z tym, że używaj wody destylowanej). Jeśli aż tyle osadu masz w nagrzewnicy, to prawdopodobnie masz go również w chłodnicy - najlepiej zdemontować chłodnicę i przepłukać wodą. Przy okazji demontażu chłodnicy wody, możesz przepłukać niskim ciśnieniem wody radiator chłodnicy klimy (od strony silnika) z błota i owadów. Po przepłukaniu całości, zalej układ chłodzenia również płynem do chłodnic Prestone. P.S. Równie dobrze płuczą preparaty Liqui Moly czy Wynn's. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur83 Opublikowano 14 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 O super.Dzięki za poradę.Widzę ,że trochę zabawy z tym będzie.No cóż.Jak trzeba to trzeba. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loxeal Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Udało się wyczyścić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.