Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nissan Qashqai kamera cofania

zaqui18

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałbym zmienić radio fabryczne na niefabryczne z Androidem i podłączyć oryginalną kamerę cofania. Co trzeba dokładnie zakupić i przerobić żeby ona działała ? Z tego co wiem jest ona zasilana 9V nie tak jak inne kamery po 12V. Sterowanie z kierownicy i USB w podłokietniku oraz podłączenie anteny mam rozwiązane poprzez przejściówki a nie wiem jak ugryźć temat z tą kamerą :)

czemu rozpoczynasz nowy temat pisałem Ci w poprzednim temacie który rozpocząłeś że prościej i taniej  będzie wymienić kamerę którą masz na dedykowaną do qashqaia w sumie kosztuje ok 40zł na aliexspresie jak chcesz z allegro to te same kamery kosztują ok 80 zł montaż banalnie prosty około godziny roboty i żadnych problemów. Kamera orginalna ktoś kiedyś pisał że wpółpracuje i sterowana jest przez magistralę can. 

https://forum.nissanklub.pl/topic/111742-kostka-adapter-do-radia-qashqai-j10/

W poprzednim temacie chodziło o kamerę do przodu a teraz chodzi o kamerę do tyłu która jest oryginalna i wolałbym przerobić podłączenie pod radio niż ciągnąć przez całe auto nowy przewód od nowej kamery :) wolałbym żeby ktoś kto zna temat napisał jak to przerobić i co ewentualnie trzeba zakupić do tej przeróbki :) 

Podałem Ci link do Twojego pytania o kamerę cofania.W odpowiedzi masz link do kamery do tyłu jeżeli chodzi o przeciąganie kabla to jest pół godziny roboty i masz kompatybilną kamerę i żadnych problemów. Jeżeli chodzi o oryginał kamery to jeżeli rzeczywiście jest sterowana magistralą can jak któryś z kolegów kiedyś pisał to nie ma przejściówki do niej.  Jak nie wiesz jak ciągnąć kabel to Ci to spokojnie opiszę nie ma żadnych problemów z przeciąganiem kabla i montażu kamery. Nie wiem jakie wymiary są twojej kamery ale jeżeli masz ją zamontowaną zamiast lampki oświetlenia tablicy to tą swoją wyciągasz a tą wkładasz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...