zulos Opublikowano 16 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2018 Witam wszystkich, przyznając się bez bicia do małej manipulacji - nie mam jeszcze QQ jak w profilu, ale zamierzam ewentualnie zakupić - w związku z tym mam prośbę o pomoc i pytanie: - czy ktoś z Was może holuje przyczepę kempingową QQ 1,6 dCi 4x4 i może podzielić się wrażeniami? Nie ukrywam, że to dla mnie dość istotny parametr - czyli zachowanie samochodu z przyczepą. Moja ma DMC 1200, obecnie waży ok. 1100. Złożyłem już zamówienie na Suzuki S-Cross 1,4 4x4 w automacie, ale QQ jest ponad 200 kg od niego cięższy, a wiadomo, że im cięższy holownik, tym lepiej, a że JapanMotors diluje zarówno tą jak i tą marką to zastanawiam się nad zmianą decyzji, zwłaszcza, że przy obecnych promocjach, QQ 1,6 dCi 4x4 w wersji Acenta jest od S-Crossa droższy o 6 tys. zł... Będę wdzięczny za opinie, które pomogą mi w ewentualnej zmianie decyzji - nie tylko w zakresie holowania przyczepy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcin sz-n Opublikowano 16 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2018 kolego zajrzyj na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doomster Opublikowano 17 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 Kolego ja mam takiego qq i ciagałem duza przyczepe towarowa z plandeką (bez najazdu), trasa Francja-Polska, masa przyczepy 440kg plus łądunek 400-800kg. Radzi sobie bardzo dobrze. Raz musialem przewiezc 1900 kg płytek i dał rady...wiem, wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zulos Opublikowano 17 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 Dzięki za odpowiedź. W tzw. międzyczasie okazało się, że chyba i tak sprawa QQ nie będzie aktualna bo w takiej konfiguracji jak bym chciał i w tej promocyjnej cenie, to w tym roku nie ma szans...:-( Ale jeszcze nie wszystko stracone - będę wiedział pewnie jeszcze w tym tygodniu. Póki co zarezerwowany jest S-Cross - wprawdzie lżejszy, ale silnik dość żwawy i choć ma mniej Nm to nawet od niższych obrotów, więc tragedii nie będzie. A jak by się jakiś QQ pojawił, to może zmienię decyzję. Pozdrawiam, Mirek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.