jacek63 Opublikowano 20 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 (edytowane) Witam wszystkich czy ktos ma problem z klimatyzacja w pulsar slabo chłodzi auto 2016r 17000km i na dodatek smród plastiku z kratek latem klima odgrzybiona Edytowane 20 Września 2018 przez jacek63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ben3 Opublikowano 21 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Jak smród, to znaczy, że słabo odgrzybiona. Jeszcze raz ozonowanie proponuję zrobić, tym razem porządnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek63 Opublikowano 21 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 bylo dobrze zrobione ozonowanie WURTH SERWISOWY ODGRZYBIACZ DO KLIMATYZACJI KLIMY na parownik smierdzi jak by plastik nikt nie wie co to jest no i slabo chłodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 23 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 Cześć zlec ozonowanie w zakładzie od klimy, niech ci to zrobią koszt pewnie z 60 zł ja u siebie w tym roku dobiłem klime narazie jest ok, niestety spory koszt koło 600 zł pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek63 Opublikowano 23 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 bylo ozonowane a ile brakło gram czynnika bo u mnie auto ma dopiero 16tys przejechane 2016rok i juz by braklo bo slabo chlodzi a teraz jak chlodniej to tego smrodu plastiku z kratek nie czuc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 23 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 (edytowane) Jeżeli robicie takie odbitki to raczej zwiastun rozczelnionej klimy. Pytanie czy gdzieś na łączeniach czy poszło gdzie indziej. Mogą być rurki, może być chłodnica klimy z przodu. Tak czy inaczej nic dobrego z tego nie będzie i jak wyszło 600 zł to na wiosnę powtórka albo serwis najlepiej. Ja jestem po naprawie, kolega co ma dwuletniego kadjara też już naprawił rurki na gwarancji. Myślę, że Renault Nissan pakują ten sam szajs na układ klimatyzacji. Edytowane 23 Września 2018 przez tomkek1912 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek63 Opublikowano 23 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 Bylem na serwisie i powiedzieli że wszystko ok temp na wyjsciu z kratki 11stopni ja jednak mam odczucie ze słabo chłodzi latem jak goraco to porażka cały czas auto i nic mam kolor czarny i na słoncu sie troche nagrzewa ale zeby podczas jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 23 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2018 Jeżeli po roku czy dwóch latach ubywa czynnika prawie do zera czy połowa lub więcej to jest to duża nieszczelność. Jasne, że zawsze ubywa czynnik ale średniorocznie to nie powinno być więcej niż kilka do 10% W starym aucie przez 10 lat dobijałem 3 razy i nigdy nie było to więcej niż 40 do 100 gramów. Mówią, że ten nowy czynnik łatwiej ucieka, ale mam znajomych co mają auta prawie 4 lata i dobijali najwyżej 30-40 gram czynnika. Na daną chwilę mogą stwierdzić, że jest ok. Nawet test krótki szczelności i też może wyjść ok. Porządny test szczelności to kilka godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 29 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2018 Cześć u mnie brakowało 450 gram czynnika niestety . Klima chłodziła ale jeździłem qq nowym z serwisu i klima bardzo sprawna . Klima w Pulsarze moim zdaniem jest słaba , nie jest zła ale w qq niebo lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polonus Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 W dniu 29.09.2018 o 22:55, yogi napisał: Cześć u mnie brakowało 450 gram czynnika niestety . Klima chłodziła ale jeździłem qq nowym z serwisu i klima bardzo sprawna . Klima w Pulsarze moim zdaniem jest słaba , nie jest zła ale w qq niebo lepsza. 450, a tam nie ma w sumie 550? Nieźle jak działała na takim stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 14 minut temu, polonus napisał: 450, a tam nie ma w sumie 550? Nieźle jak działała na takim stanie No chyba że w serwisie mnie oszukali...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Z tego co kojarzę pulsar ma 460 gram czynnika. Nie ma możliwości by przy takim ubytku było jakiekolwiek chłodzenie. Może to chodziło o 45 gramów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polonus Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 8 godzin temu, tomkek1912 napisał: Z tego co kojarzę pulsar ma 460 gram czynnika. Nie ma możliwości by przy takim ubytku było jakiekolwiek chłodzenie. Może to chodziło o 45 gramów? Kurcze jest naklejka pod maską z pojemnością układu, ale niestety zapomniałem spojrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 17 minut temu, polonus napisał: Kurcze jest naklejka pod maską z pojemnością układu, ale niestety zapomniałem spojrzeć No ja to kojarze coś z tej właśnie naklejki, ale nie chce mi się maski podnosić by sprawdzić dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek63 Opublikowano 11 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 Witam ponownie wszystkick bylem znowu w serwisie z reklamacja klimatyzacji i pan powiedzial ze wszystko w porządku klima na wyjsciu ma temperature 9,5 stopnia i wszystko mieści sie w normie a klima jak słabo chlodzila tak słabo chlodzi i do widzenia auto na gwarancji tak jak już wspominalem gdzie sie ztym udac pomózcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafek1989_18 Opublikowano 24 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 Ja mam Pulsara z 2015 od nowości i moja Klima już 6 raz jest na naprawie gwarancyjnej w ASO. zazwyczaj tak do miesiąca działa. Miał ktoś podobny problem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rex-er Opublikowano 25 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 Ja miałem problem z klimą na gwarancji. Naprawa przeciągnęła się do 4-5h, ale ostatecznie przyczyny problemów nie znaleźli, skończyło się na wymianie całego panelu frontowego z przyciskami itd (przyznawali, że taka naprawa przytrafiła im się pierwszy raz, raczej ten element się nie psuje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roadwarrior23 Opublikowano 8 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Klimatyzacja w pulsarze generalnie słabo działa, ja również zgłaszałem to podczas gwarancji i zawsze to samo - czyli wszystko w normie ten ty tak ma. Kolejna rzecz na jaka zwróciłem uwagę to to że kompresor klimatyzacji ciągle się włącza i wyłącza. W innych autach tego nie miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 8 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Mi klima działa dobrze, sprawdziła się w te wakacje w temperaturach niemal 40 stopni. A z tym włączaniem i wyłączaniem fakt, choć mi się wydaje, że ma to miesce głównie przy niskich obrotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roadwarrior23 Opublikowano 8 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Przy niskich obrotach po prostu to słyszysz a przy wyższych nie, generalnie dzieje się tak cały czas. Rozmawiałem z mechanikiem i powiedział że w pulsarze jest klimatyzacja "jakiegoś tam rodzaju" nazwał to konkretnie gdzie właśnie tak to działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polonus Opublikowano 9 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 11 godzin temu, roadwarrior23 napisał: Przy niskich obrotach po prostu to słyszysz a przy wyższych nie, generalnie dzieje się tak cały czas. Rozmawiałem z mechanikiem i powiedział że w pulsarze jest klimatyzacja "jakiegoś tam rodzaju" nazwał to konkretnie gdzie właśnie tak to działa. To zwykła sprężara ze sprzęgłem elektromagnetycznym. W większości współczesnych aut, jest już sprężarka o zmiennym skoku. Tutaj, tj. w Pulsarze, wydajność reguluje się przez modulowanie włącz/wyłącz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExploRer Opublikowano 9 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 Po prostu w Pulsarze nie mogło być inaczej, jak "Pulsacyjne" włączanie i wyłączanie klimy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kravvsebb Opublikowano 14 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 Panowie a to nie jest tak, że nowy "nieszkodliwy dla ludzi" i " niepalny" czynnik jest po prostu mniej wydajny? Z tego co kiedyś czytałem to nawet o 10 do 20 procent. Więc może jest tak, że temperatura jest dobra ale czynnik mniej wydajny i stąd takie odczucia. Ja zmieniłem na stary i dyskomfortu nie czuję choć w porównaniu z Fabcią czasem wydaje mi się że czuję różnicę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 No i chyba pojadę klimę naprawiać. Drugi raz z rzędu po zimie praktycznie nie chłodzi. W tamtym roku z 460 gram czynnika miałem 50 gram. Teraz mam pewnie ciut więcej bo coś chłodzi. Masakea jakaś. Na jedną naprawę wydałem 1500. Potem 500 na nabicie, w tamtym roku prawie 700. Chyba taniej wyjdzie sprawdzić gdzie jest nieszczelność i naprawić bo nabijanie po 500-700 co roku to lipa straszna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 No i mam dwie dziury w skraplaczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi