KrzysiekxD Opublikowano 24 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Witam :-) W swojej Almerze N16 1.8 posiadam radio jak i nagłośnienie fabryczne. Przymierzam się do zmiany audio i stąd moje pytania: Jaka jest średnica głośników? Czytałem, że 165mm, aczkolwiek wolę się upewnić. Czy przy zakupie takich te mniejsze na tył również będą pasować? Jakimi parametrami kierować się wybierając głośniki? I czy fabryczne radio będzie z nimi dobrze współgrało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipazy97 Opublikowano 25 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 Cześć. Przód masz 165mm, tył to elipsa 4x6 jak dobrze pamiętam. Jeżeli chcesz wymieniać cały komplet głośników to wymień też od razu radio, bo obawiam się że standardowe może mieć problem z zasileniem ich. Będzie to to grało, ale nie wykorzystasz możliwości sprzętu. Kieruj się ceną, marką i mocą. Jak nie robisz wygłuszenia drzwi, to nie ma sensu się pakować w nic drogiego. Z firm jeśli chodzi o głośniki to JBL, Hertz. Ewentualnie HiFonics, zależy jaki budżet. Robiąc audio poprowadziłbym też nowe kable do głośników, no i zaczął od wygłuszenia chociaż drzwi. Powodzenia w każdym razie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysiekxD Opublikowano 26 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 Jeszcze jedno pytanie: Znalazłem głośniki Hertz, dwie aukcje, pierwsza to cena 249zl i 2 glosniki basowe, a druga to cena 279zl i 2 glosniki basowe, 2 tweeterybi 2 zwrotnice. Cena wydaje sie przemawiac za ta druga aukcja, tylko jak to bedzie z montazem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.