Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

wymiana pompy spryskiwaczy

r69

Rekomendowane odpowiedzi

Zdaje się, że padła mi pompa. Nie słychać jej pracy i z dyszy nic nie leci. Jak się zabrać do jej wymiany? Wiem że znajduje się w zbiorniku w którym jest ciecz.

Przerabiał ktoś z forumowiczów ten temat?

3 godziny temu, r69 napisał:

Zdaje się, że padła mi pompa. Nie słychać jej pracy i z dyszy nic nie leci. Jak się zabrać do jej wymiany? Wiem że znajduje się w zbiorniku w którym jest ciecz.

Przerabiał ktoś z forumowiczów ten temat?

Jak dobrze pamiętam to pompka jest przymocowana z boku zbiorniczka płynu a nie w środku. Sprawdź styki może zaśniedziały.

Albo bezpiecznik, przekaźnik

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Mam podobny problem z tym że nie spryskuje mi tylniej szyby a przód jest ok. Co może być powodem takiej sytuacji????

Mam podobny problem z tym że nie spryskuje mi tylniej szyby a przód jest ok. Co może być powodem takiej sytuacji????
Posłuchaj czy chodzi pompa wtedy. Jak chodzi to szukaj uwalonego przewodu gumowego

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

3 godziny temu, edek264 napisał:

Sprawdź przebieg przewodu doprowadzającego płyn do spryskiwacza. Zazwyczaj problem jest już pod maską. Poproś kogoś aby uruchomił manetką spryskiwacz tylnej szyby i posluchaj czy pompka pracuje. Jeśli pracuje to sprawdź czy wężyk nie jest gdzieś załamany lub nieszczelny i płyn Ci nie ucieka już pod maską. Jeśli nie pracuje to przeczyść styki na pompce. Można też sprawdzić na "krótko" czy pompka pracuje po wyjęciu zbiornika, bezpośrednio od akumulatora.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...