PSCon Opublikowano 5 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 Panowie , czy wa naszych Xach Tekna mamy grzaną szybe ? Gdzieś czytalem ze jest ale nie widzę przyciusku do jej wlaczenia Czy lusterka grzeja od jakieś temp ? Dzieki za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras2017 Opublikowano 5 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 Ogrzewanie lusterek włączasz ręcznie a wyłączają się same po jakimś czasie (ustawione fabrycznie) Zdaje się, ze przednia szyba nie jest ogrzewana w autach z początku roku, miało być w najnowszych (te z drugiej polowy br) ale nie wiem czy w końcu sa grzane czy nie (ja nie widzę żadnych "grzałek" na szybie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PSCon Opublikowano 5 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 Recznie , tzn razem z ogrzewaniem tylnej j szyby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 5 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 Tak,załączasz tylną szybę i z automatu włączają się grzałki w lusterkach.Jeżeli nie masz przycisku(a w przypadku grzanej przednie powinien być na panelu klimy nad przyciskiem tylnej szyby) to i nie masz grzanej przedniej szyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nori76 Opublikowano 5 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 W poliftowych byly juz grzane przednie? Przed nie bylo opcjiWysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spowiednik Opublikowano 6 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 mam z 2018 i szyba przednia podgrzewana - tylko to auto z USA pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazalt Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Mi Nissan w Dąbrowie Górniczej wymienił szybę przednią podgrzewaną po rozbiciu przez kamień na oryginalną jak twierdzą, ale bez logo Nissana. Mam wszystkie mozliwe ubezpieczenia włącznie z gap i w PZU wersję na oryginał. Jak uważacie czy jest to zgodne z prawem?. Mam teraz oryginalną z Saint górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nori76 Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Moim zdaniem to jest jedno wielkie skur...Aso kasuje krocie za taka usluge, a tak naprawde podstawiaja auto do autoryzowanego punktu wymiany gdzie za 1/4 ceny aso fachowo szyba jest wymieniana. Reką nie tkneli, ale Ci powiedza, ze oni tylko robia wg wytycznych producenta. Nie masz zlej tej saint gobain, jedna z lepszych, ale krew zalewa jak to wszystko dziala.Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkowal Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 46 minut temu, bazalt napisał: Mi Nissan w Dąbrowie Górniczej wymienił szybę przednią podgrzewaną po rozbiciu przez kamień na oryginalną jak twierdzą, ale bez logo Nissana. Mam wszystkie mozliwe ubezpieczenia włącznie z gap i w PZU wersję na oryginał. Jak uważacie czy jest to zgodne z prawem?. Mam teraz oryginalną z Saint górę. A o jakim konkretnie samochodzie mówimy. W stopce masz podane J11 (Qashqai) a forum dotyczy T32 (X-Trail). Zresztą to nie istotne bo prawdopodobnie oba są robione w Europie, a to może oznaczać ze właśnie Saint-Gobain może być dostawcą tych szyb na pierwszy montaż. Być może jest także wymóg aby szyby wstawiane nawet w ASO specjalnie nie miały loga z pierwszego montażu, aby potencjalny nowy użytkownik mógł dociec, że coś się działo z samochodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nori76 Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Taa jasne, blotnik w innym odcieniu, maska w innym kolorze, zeby potencjalnie przyszly kupujacy wiedzial ze cos bylo gmerane, taka zmowa Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkowal Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Nie zmowa a regulacje prawne, tak jak przykładowy wymóg homologacyjny w UE, aby każdy prędkościomierz zawyżał o 4% (a potem się ludzie czepiają,że źle wskazywana jest prędkość). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nori76 Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Nie znam regulacji co kaza wstawiac szyby bez loga producenta na drugi montaz, a elementow karoserii w innym odcieniu. Kalibracja predkosciomierza to inna sprawa, ale przy naprawach nie popadajmy w przesade. To zwyczajnie zawyzanie cen przez aso, owszem tyle moze kosztowac sciagniecie szyby z japonii, ale po co skoro ta sama robi taki np saint gobain i wszystko pod przykrywka autoryzacji aso nazywa sie wymiana na oryginalnych czesciach. Ok na oryginalnych tylko dlaczego oryginal w aso kosztuje trzykroc wartosci uslugi w firmie "szybiarskiej". Jak juz placisz krocie to chociaz miej to logo producenta chociaz to nie jest warte.Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afrance Opublikowano 10 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 W QQ oryginalna przednia jest bez logo ale z Saint-GobainSent from my SM-A530F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nori76 Opublikowano 10 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Dokad auta byly skladane u skosnych to jedna bodajze z trzech fabryk szyb nippon robila szyby i znakowala "swoim", a teraz jak juz produkcja wyszla poza japonie to i szyby sa europejskie do tego stopnia, ze nawet logo producenta auta zostalo pominiete. Pytanie pozostaje co to jest dzis oryginalna szyba? Czy to pojecie nie jest dzis swego rodzaju anachronizmem? Dzis oryginal moze byc np z saint gobain, a jutro z agc, by znow wrocic do nippon i tak w kolo. Montuje sie to co akurat wychodzi najkorzystniej przy zachowaniu odpowiednich standardow, a ktora fabryka to zrobi to juz dzis rzecz malo istotna. Jedynie aso kaze wciaz myslec o "oryginalnosci" czesci.Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emjot Opublikowano 17 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 U mnie oryginalnie szyby boczne z przodu Nippon, z tylu (ciemne) AGC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arecky69 Opublikowano 18 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Czyli T32 roczniki 08.2017 nie byl skladany w Saint Petersburgu w Rosji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emjot Opublikowano 18 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Z VIN-u wynika, że Made in Japan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arecky69 Opublikowano 19 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 16 godzin temu, Emjot napisał: Z VIN-u wynika, że Made in Japan. Niby tak ale cos mi zajezdza Made in Russia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emjot Opublikowano 19 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 10 godzin temu, arecky69 napisał: Niby tak ale cos mi zajezdza Made in Russia Raczej nie, bo przynajmniej z tego artykulunwynika, że Rosyjska fabryka produkuje praktycznie tylko na potrzeby rynku rosyjskiego. https://www.wardsauto.com/industry/nissan-hiking-russian-output-25-hiring-450-workers Dodatkowo wersja rosyjska jest specyficzna - jeszcze bez liftu. Wydaje mi się też, że w Rosji nie robią wersji 1.6 dig-t tylko benzynowe 2.0 i 2.5. https://www.nissan.ru/vehicles/new-vehicles/x-trail.html W epc nissana zupełnie odrębny typ modelowy (T32RU czy jakoś tak) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras2017 Opublikowano 20 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 Oj, chyba @arecky69 roznosi niepotrzebnie ferment Russia ma auta produkowane na Swoj rynek i w docelowej specyfikacji na ow rynek a "nasze" sa w wiekszosci z Japonskich fabryk. Nie wiem czy tez cos maja np. w Indonezji itp ale VIN raczej nie klamie bo by sie sami pogubili co i gdzie bylo zmontowane no i jest cos takiego jak odpowiednie urzedy, ktore moga to zweryfikowac i dowalic jakies kary etc... Nie oplaca sie w czyms takim oszukiwac producentom aut bo to ma krotkie nozki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkowal Opublikowano 20 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 T32 for Europe (VIN: JN1***T32********) T32 for Russia (VIN: ZN8***T32********) - przykład Z8NTANT31DS084862 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arecky69 Opublikowano 20 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 4 godziny temu, gkowal napisał: T32 for Europe (VIN: JN1***T32********) T32 for Russia (VIN: ZN8***T32********) - przykład Z8NTANT31DS084862 No to mam japonca Po jakosci niektorych materialow sugerowalem sie ze zapachnialo Russia Teraz jestem spokojny ze grzebali przy nim samuraje hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenka_k9 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 W dniu 6.10.2018 o 21:33, spowiednik napisał: mam z 2018 i szyba przednia podgrzewana - tylko to auto z USA pozdrawiam czy jest jakiś guziczek to wciśnięcia , czy grzeje sie razem z tylna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dkrakow Opublikowano 6 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 (edytowane) jak włączyć grzanie przedniej szyby w manualnej klimie USA? Edytowane 6 Marca 2020 przez dkrakow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 6 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2020 Qashqai ma szybę a X kierownice, podzielili się u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi