degaar Opublikowano 8 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2018 (edytowane) Witam Jako że zamierzam kupić qq trochę zacząłem się interesować i czekam na silnik 1.3 160km. Z tego co wiem to ceny będą dostępne od listopada a auta od stycznia Właśnie pojawił się nowy film promujący qq na 2019r i oprócz silników widzę że zmieniono także multimedia wygląda całkiem nieźle. Chyba kamera przednia też jest nowością? czy już było? Liczę że ten temat się trochę rozwinie i można będzie się podzielić nowościami jakie nadchodzą w QQ Poniżej filmik z nowym QQ https://www.youtube.com/watch?v=xarQvKaL_w8 Edytowane 8 Października 2018 przez degaar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek2912 Opublikowano 8 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2018 (edytowane) z tego co widzę na filmie to wszystko jest takie same jak moja kaśka ze stycznia 2018 a kamera z przodu była już od 2010 roku ,nowością jest tylko silnik chyba że czegoś nie zauważyłem Edytowane 8 Października 2018 przez jasiek2912 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
degaar Opublikowano 8 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2018 ok a multimedia ? wygląda to chyba trochę inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 8 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2018 Witam Jako że zamierzam kupić qq trochę zacząłem się interesować i czekam na silnik 1.3 160km. Z tego co wiem to ceny będą dostępne od listopada a auta od stycznia Właśnie pojawił się nowy film promujący qq na 2019r i oprócz silników widzę że zmieniono także multimedia wygląda całkiem nieźle. Chyba kamera przednia też jest nowością? czy już było? Liczę że ten temat się trochę rozwinie i można będzie się podzielić nowościami jakie nadchodzą w QQ Poniżej filmik z nowym QQTe kamery były juz dawno, ja mam z 2012r i mam 4 kamery, przód, tyl i dwie po bokach - żadna nowość Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujekgoodadvice Opublikowano 8 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2018 Tak multimedia wyglądają zdecydowanie inaczej, według mnie korzystniej. Z drugiej strony już chyba gorzej być nie mogło, nissan bardzo zaniedbał system inforozrywki w swoim bestselerze. Mam nadzieje że będzie możliwość upgrade'u do nowego wyglądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek2912 Opublikowano 8 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2018 Według mnie multimedia wyglądają tak samo ale mogę się mylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavllo Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Przecież widać jak nic, że to inny system multimedialny... Inny układ klawiszy, inne mapy, inna obsługa przez smartfona... Cieakwe czy będzie sie dało przełożyć tylko jednostkę centralną bo nie wierze, że cos zmieniali w instalacji A filmik beznadziejny-szczególnie zbliżenie na silnik, który wyglada jak plątanina nie wiadomo czego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 https://www.carscoops.com/2018/10/2019-nissan-qashqai-gets-new-turbo-petrol-units-dct-box-infotainment-system/ + Car Play/Android Auto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 O patrzcie, w końcu i Nissan w swoim rozwoju wynalazł Adroid Auto. Bo już żem myśloł, że nie przeskoczą tego co nawet bieda Hopel ma od kilku lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Wszelki duch! Ser się pojawił! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Jestem praktycznie codziennie. Tylko nie odzywam się, sprawdzam natomiast czy coś na mnie nie gadacie. Pozdrowienia z forum Hoplarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 30 minut temu, colins napisał: Jestem praktycznie codziennie. Tylko nie odzywam się, sprawdzam natomiast czy coś na mnie nie gadacie. Pozdrowienia z forum Hoplarzy. Opel... creative technology Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 A job jego mać. Ciągle mnie Francuzy prześladują. Uciekłem z Nissana przed Renaurem do Opela, to wziął i kupił go Cytrynion z Pegotem. Wszędzie różne francuzy, ale nie te, których by się oczekiwało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 (edytowane) Ceny są mniej więcej znane 1.3 T-DIG 160KM Acenta 99.990 zł + 2.400 zł metalik, bez tych bajerów na filmiku. Choć także gdzieś czytałem, że może w wersji Acenta będzie podstawowe Android Auto (przecież podpisali wielką umowę na migrację multimediów na Android) bez nawigacji, ale z jedną kamerą cofania zamiast czujników cofania, których i tak w tej wersji nie było w J11. Nie jest to jednak informacja potwierdzona. Poza tym będzie filtr cząstek stałych GPF, który będzie wymagał okresowych wyjazdów na trasę lub posiadania interfejsu Consult do wypalania. Poza tym w 2020/2021 mają być już tylko hybrydy i elektryki (2 rodzaje), więc silnik 1.3 będzie testem przed wprowadzeniem QQ3 hybrydowego. Ma być 5 fabryk silnika 1.3 (z czego 2-3 w Chinach), więc możliwe, że QQ będzie częściowo made in China. Edytowane 9 Października 2018 przez aquariusmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavllo Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 1 godzinę temu, aquariusmax napisał: Ceny są mniej więcej znane 1.3 T-DIG 160KM Acenta 99.990 zł + 2.400 zł metalik, bez tych bajerów na filmiku. W życiu bym nie dał za to auto tyle w wersji acenta.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKa Opublikowano 10 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Ale to pozycja cennikowa, 1.6 dig-t Acenta 2018 wyjściowo to i tak 96 tysięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 11 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 Taką N-Connecte z FullLedami i automatem bym przygarnal Juz przezyje to, ze w bagazniku ledwo wozek sie miesci. No ale taka konfiguracja pewnie ze 120k.. a ja nigdy w zyciu nie dam za samochod wiecej niz 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerofan Opublikowano 11 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2018 Czy to prawda, że CVT ma być zastąpiona dwusprzęgłówką ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerofan Opublikowano 13 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2018 Sam sobie odpowiem - będzie 7 biegowa 2 sprzęgłówka I jestem nią żywo zainteresowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
degaar Opublikowano 14 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 faktycznie multimedia są całkiem nowe w tym modelu na 2019r. Będzie można zrobić tzw screen mirror czyli wyświetlać swój tel na systemie multimedialnym qq. ekran będzie o lepszej rozdzielczości i będzie można zoomować dwoma palcami. Niestety nie moża będzie zrobić upgrade starego systemu ponieważ ten jest całkiem inny i nie kompatybilny ze starszymi QQ Poniżej artykuł w j. angielskim https://www.pocket-lint.com/cars/news/nissan/146020-nissan-qashqai-carplay-android-auto-nissanconnect Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
as1970 Opublikowano 14 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 W dniu 13.10.2018 o 12:05, aerofan napisał: Sam sobie odpowiem - będzie 7 biegowa 2 sprzęgłówka I jestem nią żywo zainteresowany. Życzę powodzenia z dwusprzegłówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 15 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 A co zlego jest z ta skrzynia? 17 godzin temu, degaar napisał: Niestety nie moża będzie zrobić upgrade starego systemu ponieważ ten jest całkiem inny i nie kompatybilny ze starszymi QQ Szkoda, ze Nissan nie robi upgrade'u jak Mazda, ktora za 1k zl wymienia modul i okablowanie tak aby Android Auto/Apple Car Play dzialaly nawet w modelach z 2015. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerofan Opublikowano 15 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 13 godzin temu, as1970 napisał: Życzę powodzenia z dwusprzegłówką Ale że niby czemu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gambiting Opublikowano 15 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 15 hours ago, as1970 said: Życzę powodzenia z dwusprzegłówką Najlepsze skrzynie jakie miałem do tej pory to dwusprzęgłówki ;-) W sumie zamieniłbym się tylko za normalny hydrokinetyczny automat ZF 8-mio biegowy, ale pod względem płynności i prędkości zmiany biegów nic nie pobije dobrej dwusprzęgłowej skrzyni. W dodatku jest lżejsza i prostsza w utrzymaniu od normalnego automatu/skrzyń CVT, nawet w razie jakiejś naprawy są to w miarę proste konstrukcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerofan Opublikowano 15 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 Też mam DSG w Skodzie, ostatnio się zastanawiałem, czy trzeba w niej wymieniać olej, trochę się naczytałem i w zasadzie wyszło na to, że bezobsługowa i bezawaryjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi