Psolan Opublikowano 13 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2018 (edytowane) Witam, posiadam Almerke 2.2 dci 2003r. 100kW. Mam mały wyciek płynu od wspomagania. Co się okazało jest mała dziurka w przewodzie (najgrubszy z całego układu, przy czujniku wspomagania). Szukam na Allegro itp ale ciężko to ogarnąć bo go nie ma, a jak jest to od Anglika. Czy ma ktoś wiedzę z jakiego modelu może pasować ten wąż? Możliwe że od 1.5 dci albo od innego modelu będzie pasował? Będę niezmiernie wdzięczny za wskazówki. Załącznik przedstawia przewód od Anglika :-/ Pomocy, plizzzzzz Edytowane 13 Października 2018 przez Psolan Uzupelnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 13 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2018 A to? https://allegro.pl/waz-rura-przewod-wspomagania-nissan-almera-n16-00-i7492182859.html Dodam że w angolu jest taki sam. 49720 na rysunku. 49720AV724 nr fabryczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psolan Opublikowano 14 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 Serdeczne dzięki za odpowiedź. Piszesz ze w Angliku jest taki sam. Masz 100% pewności? Mi mechanik odradza kupno przewodu z anglika (może myśli że lewy gwint jest) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 15 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 Dlaczego miałby być lewy gwint? Nr części jest taki sam tu i tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psolan Opublikowano 15 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 Śmiałem się z tym lewym gruntem. Pytam o angielską wersję bo na Allegro jest ten przewód ale od Angola, to ten który zalaczylem do mojego zapytania. Ten przewód co podales mi w linku kosztuje 140 zł z przesyłką, ten co ja zalaczylem 40 zł z tym że sprzedający podkreśla ze to od Anglika. Ryzykować? Choć biorąc pod uwagę twoja rozległą wiedzę w temacie, nie ma co przepłacać, tak myślę. *gwintem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 15 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 Nie mam rozległej wiedzy na ten temat Zwyczajnie sprawdziłem wersję Rhd i Lhd, i wyszło na to samo. Kupując używkę zawsze ryzykujesz. Z drugiej strony nie masz innego wyjścia, bo w PL nic nie znalazłem nowego w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psolan Opublikowano 15 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 Już nie bądź taki skromny, ja tylko zalewam ON i robię podstawowe wymiany Zamawiam ten co zalaczylem za 4 dychy. Jak nie pyknie ten, to zamówię finalnie ten droższy co znalazłeś. Jeszcze raz wielkie dzięki za mega pomoc z Twojej strony. Stawiam flache jak zrobię moją bestię. Jeszcze raz ogromne dzięki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psolan Opublikowano 15 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 Teraz sobie pomyślałem o jeszcze innej opcji rozwiązania problemu ale ponownie muszę zapytać zanim coś zrobię Myślałem o zakuciu tego przewodu... ??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psolan Opublikowano 16 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Jest mały problem, tam jest czujnik przy tym przewodzie (beznadziejne). Numer fabryczny ten sam a mimo to dwa rodzaje. Obawiam się że jak wrzucę przewód bez czujnika to zglupieje komputer i wywali choinkę błędów. Chyba że istnieje opcja tzw zwory, zamknąć obieg, niech czujnik widzi cały czas że jest wszystko jak nalezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 16 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 W którym miejscu na tym wężu jest czujnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psolan Opublikowano 16 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Jak widać, coś tam czuwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 16 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Chodzi zapewne o ten z nr 49761 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psolan Opublikowano 16 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 16 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 8 minut temu, Psolan napisał: Jak widać, coś tam czuwa To wypnij teraz i zobacz czy wywali błąd https://allegro.pl/przewod-wspomagania-nissan-x-trail-t30-2-2-dci-uk-i6989619034.html https://allegro.pl/nissan-x-trail-2-2-dci-01-07-przewod-wspomagania-i5060310507.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psolan Opublikowano 16 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Gdybym miał go fizycznie, stoi na warsztacie (sprzęgło się rozlecialo a przy okazji chciałem ogarnąć ten przewód). Sprawdzę to dzisiaj. Rozmawiałem z elektromechanikiem, powiedział że ten czujnik jest potrzebny tam jak k...wie majtki, a założenie zwory albo niepodlaczenie go może spowodować ze wyjdą krzaki A co sądzisz o tym? Jest od Primery 2.2 dci http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7610879519 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 16 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 W poście wyżej podałem Ci od Xtraila. Numery są inne niż Almerze ale to może być spowodowane właśnie brakiem czujnika. Który rocznik Twojej Almy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psolan Opublikowano 16 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 2003 rok, po lifcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 16 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Ciekawe jakby wpisał vin czy pokazałoby że ma czujnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psolan Opublikowano 16 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Zielony jestem w tym temacie. Nie wiem czy finalnie nie dam tego przewodu do zakucia. Dostałem namiar na firmę z Zabrza co zakuwaja przewody hamulcowe, wspomagania itd. Tylko sek w tym, że to potrwa bo do Zabrza mam 150 km, czyli w grę wchodzi kurier i czas oczekiwania Choć wolałbym coś znaleźć, zamontować i katować moje 136 kucy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 16 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Nie wiem czy zakuwanie się uda. Kiedyś ktoś pisał że zakładał taki wąż zakuwany i nie chciało działać. Nie pamiętam o który wąż chodziło, ale mowa była o tym że średnica węża zakuwanego nie może być inna niż oryginał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psolan Opublikowano 16 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 W takim razie biorę pod uwagę twoje zdanie. Miałoby to sens. Suma summarum jestem w kropce albo mówiąc kolokwialnie w czarnej du... Chyba znalazłem to czego potrzebuje http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7370090563 Myślisz to mogłoby być to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psolan Opublikowano 16 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Aukcja zakończona ale może mają na stanie. Dzwonie i pytam. A jak nie to zamawiam ten co wysłałeś linka bo to to samo. Niby w opisie tej zakończonej piszą że pasuje do Almery z tym silnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psolan Opublikowano 17 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 To ten: http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7610879519 Gdyby ktoś kiedyś miał ten problem co ja, przewód wspomagania z czujnikiem do N16 2.2 dci 100kW 2003r. pasuje od Primery P12 z tym samym silnikiem. Thunder, serdeczne dzięki za pomoc. Chętnie bym się odwdzieczyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 17 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 Będę jechał nad morze to się obrócę do Ciebie na piwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psolan Opublikowano 18 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Serdecznie zapraszam Okolice Piotrkowa Trybunalskiego. Jak coś to pisz, gdybyś nie miał czasu to chociaż przejazdowo na szybko chciałbym podziękować skromną "łychą" chociaż. Pozdrawiam dobrodzieja, 3maj się w najlepszym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi