Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Felgi stalowe 16" do poliftowego QQ+2 1.6dCi 130KM?

szm

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

Szukałem w starszych tematach ale ciągle mam wątpliwości. Czy do QQ+2, po lifcie, napęd na przód, silnik 1.6dCi 130KM można założyć felgi stalowe 16"? Byłem przekonany, że tak - już kliknięte i zapłacone w znanym sklepie internetowym. Przed chwilą handlowiec dzwonił, że się nie da i proponuje 17" alu.

Tylko cena felg 17 i opon 17 to prawie 2x więcej kasy do wydania...

2 godziny temu, szm napisał:

Czy do QQ+2, po lifcie, napęd na przód, silnik 1.6dCi 130KM można założyć felgi stalowe 16"? Byłem przekonany, że tak - już kliknięte i zapłacone w znanym sklepie internetowym. Przed chwilą handlowiec dzwonił, że się nie da i proponuje 17" alu.

Zobacz jakie ładne stalówki 16-ki, predefiniowane do QQłki Alcar KFZ Hybridrad 130403  Czytaj więcej: https://www.oponeo.pl/felga-stalowa/alcar-kfz-hybridrad-130403#19430184 Powyższa treść jest wyłączną własnością Oponeo.pl S.A.

alcar-kfz-hybridrad-8162-156557-t-f-l600

Akurat przed chwilą obok mojego zaparkował inny kaszan w wersji +2 i różnica rozmiarów hamulca jest wyraźna, u mnie między zaciskiem z obręczą jest może 1,5cm na oko - w tym drugim znacznie więcej.

Więc raczej odpuszczę eksperymenty z 16". Dziękuję za odpowiedzi.

4 godziny temu, Andrzej G napisał:

Ładne. Ale z jakiś powodów wyszukiwarka tego sklepu po wybraniu QQ+2, 1.6dci pokazuje całe... zero propozycji.

7 godzin temu, szm napisał:

Masz +2 czy zwykłego 5 osobowego?

Ja p...le. Czytać chłopioe nie potrafisz?

8 godzin temu, szm napisał:

Witajcie.

Szukałem w starszych tematach ale ciągle mam wątpliwości. Czy do QQ+2, po lifcie, napęd na przód, silnik 1.6dCi 130KM można założyć felgi stalowe 16"? Byłem przekonany, że tak - już kliknięte i zapłacone w znanym sklepie internetowym. Przed chwilą handlowiec dzwonił, że się nie da i proponuje 17" alu.

Tylko cena felg 17 i opon 17 to prawie 2x więcej kasy do wydania...

O ile pamiętam, a temat był wałkowany kilka razy do QQ+2 felgi są większego rozmiaru gdyż samochód ma wzmocnione (większe zaciski) hamulcowe które nie mieszczą się w feldze 16"

Sam używam qq+2 z silnikiem 1.6dci 130 I felgi 16 nie pasują że względu na większe tarcze z przodu posiadam 17 na zimowe. Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...