golabek112 Opublikowano 27 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 Witam.Jestem świeżo po zakupie auta i okazało się przy pierwszym tankowaniu że wlew pod korkiem jest w tragicznym stanie.Szukałem po pobliskich szrotach lecz nie mają tego modelu. Mam pytanie:czy w innym modelu/marce montowany był taki sam lub podobny? Rok samochodu 2005,benzyna. Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo32 Opublikowano 27 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 https://forum.nissanklub.pl/topic/99905-rura-wlewu-paliwa-k12/ - cena chyba będzie korzystniejsza niż na all. za używkę 250-300 zł ... Wymieniasz całą rurę (kielich jest integralną częścią rury wlewu) - zardzewiałe śruby łatwo ukręcić (wcześniej potraktować WD): http://nissan4u.com/parts/micra/el_k12e/2005_3/type_14/fuel_and_engine_control/fuel_tank_and_fuel_piping/illustration_1/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid5995 Opublikowano 26 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Kolego u mnie było to samo, na allegro kupiłem za 50zl używkę jak nowa. Nie wiem czemu jedne gniją a inne nie ale spokojnie szukaj używki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golabek112 Opublikowano 26 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Dzięki polo32 za linki,w przyszłości się przydadzą.Co do wlewu to używkę dopadłem z anglika. Może nie nówka,trochę nalotu rdzy jest z zewnątrz ale nie ma dziur,przeczyszczę i pomaluję epoksydem i barankiem na koniec,myślę,że będzie na kilka lat spokój.Jeszcze taka ciekawostka:zadzwoniłem do serwisu i powiedzieli mi około 900 zł normalnie śmiech na sali za kawałek rury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZonemanPL Opublikowano 15 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 Koledzy/koleżanki, nie macie gdzieś dojścia do używki w dobrym stanie?Oryginały używane z rudą są w cenie nowych zamienników NTY, nie wiem co gorsze...Wysłane z mojego H8216 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikusina Opublikowano 5 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2019 Kupić NTY i zakonserwować. W moim jest 15-letni oryginał i jeszcze żyje chyba właśnie dzięki konserwacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balbinna Opublikowano 22 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Na alliexpress są zestawy z plastiku po taniości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumis84 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Podeślij link do aukcji z alliexpress Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.