kolombo50 Opublikowano 30 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2018 Może jest ktoś w stanie mi pomóc moja navara d40 straciła pozycje całkowicie, zdechły po deszczowej trasie jakieś 15km przed domem, robi się zwarcie po wyjęciu przekaźnika bezpiecznik cały czyli sugeruje że skrzynka w porządku. Rozłączyłem główną wtyczkę w prawym nadkolu która zasila cały tył, przy przekazniku sprawdzałem jest zwarcie, przeciołem kabel od przekaźnika chciałem podłączyć chociaż sam tył jednak po wpięciu wtyczki na tył dalej zwarcie przy rozłączonym przodzie, brak pomysłów, wiązki przejrzałem z grubsza wyglądają na całe, nie zauważyłem miejsc gdzie mogłyby się przetrzeć lub miejsc gdzie dostawały by nadmierną ilość wody. Ma ktoś jakiś pomysł? Co jeszcze sprawdzić co Spróbować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papa_bizkit Opublikowano 31 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 Może tutaj znajdziesz odpowiedź. LT.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 1 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 Miałem to samo. Pociągnąłem nowy przewód do pozycyjnych tylnych spod bezpiecznika. Stary przewód odciąłem . Nie chciało mi się sprawdzać całej wiązki i szukać zwarcia do masy. Niestety izolacja przeciera się gdzieś w peszlu , łamie się przewód w którym miedzi jest chyba 10% reszta to stal albo aluminium. Szukanie zwarcia i kopanie w peszlu jest bardzo nieciekawe, wszystko w błocie , sypie się w oczy Przez jakiś czas jeździłem włączając przeciwmgielne tylne , żeby ktoś mi w tył nie wjechał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolombo50 Opublikowano 1 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 dzemik dzięki za radę obecnie tak robię z przeciwmgielnym tylko że w moim przypadku muszę zrobić i przód i tył tak bo auto mam na szwedzkich a wystarczy że jednego światła nie mam i już nie dostanę przeglądu co najgorsze nie mam zielonego pojęcia gdzie się coś przetarlo bo jak sprawdzałem wychodzi na to że gdzieś z przodu i z tyłu masakra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 1 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 masakra , że nie masz też przodu. Nie pamiętam czy przednie i tylne pozycje idą z tego samego bezpiecznika. A na bezpieczniku masz napięcie ? A może coś z przełacznikiem świateł się stało ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolombo50 Opublikowano 1 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 Na bezpieczniku jest jak przekaźnik wyjme to tam mam plus normalnie ale tam gdzie przekaźnik daje dalej jest masa Raczej idą z tego samego bo nie mam nic a reszta bezpieczników dobra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolombo50 Opublikowano 1 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2018 1 godzinę temu, dzemik napisał: A może coś z przełacznikiem świateł się stało ? To reszta działała by bez zarzutu? Długie, krótkie, podświetlane wszystko jest oprócz tych pozycji chyba że może automat do świateł wariuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 2 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 Mam wrażenie że któraś z żarówek robi zwarcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolombo50 Opublikowano 2 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 12 minut temu, sq9mcs napisał: Mam wrażenie że któraś z żarówek robi zwarcie. Miałem odlaczone wszystkie wtyczki od wiązki bo myślałem że gniezda od żarówek coś chrzanią dalej było to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.