motoszperacz Opublikowano 31 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2018 Witam wszystkich forumowiczów Na wstępie chcę przeprosić jeśli zakładam wątek który mógł być już omawiany, ale nic na temat tej usterki nie znalazłem. Od kilku dni jestem posiadaczem Nissana X-Trail 2,2 di o mocy 84 kW. Niestety auto ma kilka niepokojących objaw. Jest ospały (brak mocy) sporadycznie samoczynnie podnoszące się obroty biegu jałowego (z 0,8 do 1,5 tys obr.) oraz problemy z zapalaniem bez reguły czy ciepły czy zimny. Po podłączeniu komputera diagnostycznego jedyny błąd jaki się pokazał to: P0190 - Czujnik ciśnienia w rampie. Rozumiem że to czujnik ciśnienia paliwa na listwie wtryskowej ? Czy jest to zawór ciśnieniowy ? Chciałem zamówić nowy czujnik ciśnienia, i nie jest on jakby dostępny. Jedynie zawory ciśnieniowe które kosztują kilkaset złotych. Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.