grzesiek_1986 Opublikowano 2 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 Witam, konserwował ktoś z Was samodzielnie progi w xttailu? Mam problem bo w otwory w progach nie mieści się przewód od pistoletu do profili. Zachacza o wewnętrzny próg który jest bardzo blisko zewnętrznego. Macie jakieś pomysły? Proszę o pomoc bo stoję z robotą i już nie mam pomysłu jak sobie z tym poradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 2 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 zamiast pistoletu kup konserwację w aerozolu - mają dużo cieńsze rurki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek_1986 Opublikowano 2 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 Tak wiem ale te w sprayu są kiepskiej jakości. Żeby przeszły przez tak małą rurkę musiały zostać mocno rozcieńczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 2 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 grube powłoki mają tendencje do pękania. Wcale nie musi być grubo. Kup porządny ( wurth, 3M , dinitrol) środek i nie kombinuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek_1986 Opublikowano 2 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 Tylko że już mam kupione 4 litry na pistolet bo nie podejrzewałem że wyjdą takie problemy. A może by to rozcieńczyć odpowiednim rozpuszczalnikiem i coś pokombinować z cieńszym przewodem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuff1000 Opublikowano 3 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 4 hours ago, grzesiek_1986 said: Tak wiem ale te w sprayu są kiepskiej jakości. Żeby przeszły przez tak małą rurkę musiały zostać mocno rozcieńczone. Nie są kiepskiej jakości dobre woski nie muszą być nakładane grubo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek_1986 Opublikowano 3 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 Mam złe doświadczenia z woskiem w sprayu. Kiedyś nałożyłem go między gumową listwę a drzwi tak profilaktycznie i po pół roku musiałem zdemontować listwę. Ku mojemu zdziwieniu wosk był suchy jak pieprz, popękany i łuszczył się. Wyglądał jak ziemia. Po długotrwałej suszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferguson Opublikowano 3 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 Spróbuj terpentyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek_1986 Opublikowano 3 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 Jakoś poszło myślę że powinno być dobrze. Prawie 4L poszło w otwory wszelakie pod autem część pewnie spłynie ale duża część powinna zostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonir Opublikowano 7 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Pewnie nie ściągnąłeś z gumowego węża mosiężnej końcówki ? Tam jest ciasno ale v mnie dało radę : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek_1986 Opublikowano 7 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 No miałem nadzieje że da się to zrobić tak jak w normalnym samochodzie z tą końcówką co rozpyla środek ale niestety trzeba było ją usunąć. Kombinowałem z cienkim wężykiem ale po dwóch psiknięciach pucha zrobiła się okrągła i przestałem bo nie chciałem być cały w wosku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonir Opublikowano 8 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Polecam. Rzadki jak woda ,co za tym idzie dojdzie wszędzie . Jak zaschnie nie lepi się do rąk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek_1986 Opublikowano 8 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Szkoda że wcześniej nie zapytałem... Ja zapuściłem app f400 przekonał mnie skład oleje mineralne i wosk parafinowy. Zobaczymy może w lecie postoi na słońcu i się rozpuści trochę i zrobi to co trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 8 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 app to niska półka tak samo jak boll. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonir Opublikowano 8 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 (edytowane) Bola zużyłem na podwozie i robi za konserwacje ☺ Edytowane 8 Listopada 2018 przez fonir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek_1986 Opublikowano 8 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Na podwozie poszedł wurth w kolorze szarym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi