stabilo Opublikowano 6 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 no własnie jaka ilości wchodzi ? - jestem po wymianie, ale już nie wiem co myśleć - na fakturze jest napisane 2 l oleju Ravenol MTF-1 75W-85 a w internecie znalazłem że potrzebne jest 4 litry - wymieniał ktoś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkowal Opublikowano 6 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Serwisówka do T31 podaje 2 litry oleju. A jeśli chodzi o sam olej Ravenol MTF-1 75W-85 to z tego co widzę spełnia on normy API GL-4 i API GL-5 i ta druga może być problemem. Już kiedyś pisałem że NISSAN wydał specjalny dokument (w 2016 roku) w którym kluczowe było stwierdzenie: Warto sobie to przeczytać Transaxle_oil.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stabilo Opublikowano 7 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 dziękuję za odpowiedź , bardzo konkretna i rzeczowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundek28 Opublikowano 20 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 Oleju z faktury nie powinno się lać do naszej skrzyni biegów właśnie przez tą normę GL-5. a w chodzi 2 litry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielon Opublikowano 20 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Niedawno kupiłem X'a T31 2.0 173KM manual. Mam FV z wymianą olejów i fitrów (w tym w skrzyni i napędzie/ wale ) Jak często wymieniać oleje właśnie tam ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundek28 Opublikowano 15 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2019 Ja wymieniłem wszędzie po 100 tys. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.