Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

t30 rocznik 2003 -114km-pompowtryski

Agniesza

Rekomendowane odpowiedzi

Witam i proszę o radę- rok temu moje auto nie dało się odpalić-eletryk stwierdził awarię czujnika położenia wału-został wymieniony jednak jego odpalenie za każdym razem jest problemem. Po przekręceniu stacyjki trwa to do 15 sek.Kolejny mechanik po podpieciu pod komputer stwierdził że padły 4 pompowtryski. zabraliśmy samochód z warsztatu ponieważ kupno nowych nie wchodzi w grę-przewyższa cenę połowy auta, a skompletowanie czterech używanych jest problemem. Ostatnio pojawił się nowy problem mianowicie zapach ropy w kabinie, który wychodzi z nawiewów. Pojawia się głównie przy odpaleniu i ruszaniu bądź zmianie na niskich biegach. Proszę o jakieś sugestie-czy to może być powiązane z pompowtryskiwaczami i jak to możliwe że padły aż cztery wtryski. Może problem jest gdzie indziej.

Wtryski raczej nie siadają ot tak od ręki . Dlaczego jest problem ze skompletowaniem wtrysków ? Szukać raczej gdzieś nieszczelności .

• 1 miesiąc temu...

przesyłam do tematu

u mnie było to samo, na pompce przy podstawie filtra się zapowietrzał i też ciężko palił.

Teraz o niebo lepiej.

Obejżyj dokładnie filtr paliwa.

Nieszczelny?

Pompka nieszczelna?

Przewody paliwowe które przykręcasz do filtra uszkodzone .?

Zdemontuj (5/10 minut) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...