Agniesza Opublikowano 9 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 Witam i proszę o radę- rok temu moje auto nie dało się odpalić-eletryk stwierdził awarię czujnika położenia wału-został wymieniony jednak jego odpalenie za każdym razem jest problemem. Po przekręceniu stacyjki trwa to do 15 sek.Kolejny mechanik po podpieciu pod komputer stwierdził że padły 4 pompowtryski. zabraliśmy samochód z warsztatu ponieważ kupno nowych nie wchodzi w grę-przewyższa cenę połowy auta, a skompletowanie czterech używanych jest problemem. Ostatnio pojawił się nowy problem mianowicie zapach ropy w kabinie, który wychodzi z nawiewów. Pojawia się głównie przy odpaleniu i ruszaniu bądź zmianie na niskich biegach. Proszę o jakieś sugestie-czy to może być powiązane z pompowtryskiwaczami i jak to możliwe że padły aż cztery wtryski. Może problem jest gdzie indziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 9 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 Sprawdzałeś czy pod maską gdzieś jest mokro od ropy ? może się zapowietrzać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mały Stanley Opublikowano 10 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Wtryski raczej nie siadają ot tak od ręki . Dlaczego jest problem ze skompletowaniem wtrysków ? Szukać raczej gdzieś nieszczelności . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoszperacz Opublikowano 14 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 przesyłam do tematu u mnie było to samo, na pompce przy podstawie filtra się zapowietrzał i też ciężko palił. Teraz o niebo lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonir Opublikowano 16 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 Obejżyj dokładnie filtr paliwa. Nieszczelny? Pompka nieszczelna? Przewody paliwowe które przykręcasz do filtra uszkodzone .? Zdemontuj (5/10 minut) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.