ron5 Opublikowano 9 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 Witam,w trakcie walki ze świecącą się kontrolką check engine w poszukiwaniu odpowiedzi widziałem wiele filmów na You tube.Trafiłem m.in na angielski warsztat specjalizujący się w Navarach,jest tam mechanik ,który z pasja opowiada różne rzeczy. Jest jego film ,w którym omawia silnik nowej Navary i twierdzi,że jest to kiepska sprawa bo ten silnik Renault jest taki sam wsadzony do NP 300,Qashkaia i Xtraila.I ma ten sam łańcuch rozrządu dla tych aut.A z nich NP 300 ma mieć uciąg 3,5 T. Co sądzicie o tym?Za jakiś czas,za 50-70 tys zamierzałem kupić to NP 300 ale teraz się waham. Ten gostek mówił też,że dolna rura od chłodnicy jest w pobliżu czegoś (nie zrozumiałem) co powoduje ,że łatwo może dojść do jej przebicia i utarty płynu chłodniczego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 9 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 Poczekaj aż zaczną wstawiać 3 litrowy silnik do NP 300. Ja też czekam.... 2,3 litra jest też montowany w Renault Master z dwoma sprężarkami. O tym silniku można by dużo pisać. Kiedyś Master był niezawodnym autem . Zauważ ile teraz tych samochodów stoi na poboczach albo jadą na lawecie. To samo Opel Movano. Niech każdy sobie sam odpowie jaki przebieg jest w stanie ten silniczek wytrzymać. Chciałbym zobaczyć NP300 jak ciągnie przyczepę 3,5T na długim podjezdzie Jak w przyszłym roku nie będzie można kupić NP300 z 3.0 silnikiem to kupuję Rangera 3.2 albo Amaroka 3.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ron5 Opublikowano 9 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 A czy słyszałeś ża ma być silnik 3.0? Też Reanault czy inny Nissana? Ja nic Navarą nie ciągam,spokojnie jeżdżę,chcę AT czy w takim wypadku obawiać się tego 2,3? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 11 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Mercedes już pakuje do swojego X silnik 3.0 , a porozumienie Nissana z Mercedesem chyba wygląda tak, że Nissan daje Mercedesowi budę , a Mercedes daje Nissanowi silnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ron5 Opublikowano 12 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 można zgłupieć bo jak się czyta opinie o tych navarach z silnikiem renault 2,3 to są one pozytywne.Ja nic navarą ciężkiego nie ciągam więc dla mnie chyba bedzie ok.Ta np 300 jest najlepsza cenowo z pickupow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.