wk11 Opublikowano 12 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 Witam mam zamiar zamontować radio 2din z androidem zamiast fabrycznego , potrzebuje schemat elektryczny po polsku teraz jest radio z nawigacją i cd 2006 pb rok chce to wywalić ( szukałem ale większość linków nie działa ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 12 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 a przejściówka ISO nie zadziała?? przeszukaj dział Terano, wrzucałem tam link do schematów, temat to chyba: wymiana radia czy coś takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 14 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 jest wiele postów na tym forum jak to zrobić.Jeśli jesteś w Krk mogę ci pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wk11 Opublikowano 15 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 Jeszcze nie mam "radia" , ale chciałem już poprzeglądać schematy .Z tego co wyczytałem to nie będzie takie proste , pisząc radio miałem na myśli fabryczny wyświetlacz , chce mieć dotykowy który będzie obsługiwał funkcje starego i nowego urządzenia na jednym ekranie. Nowe ma mieć nawigację , wifi , bt , kamery itp.mam jakieś angielskie schematy ale wiem że jest polski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skit Opublikowano 16 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 Hmm... bardzo ambitnie, a czy wiesz już jaki protokół danych jest zastosowany po stronie samochodu (bo w serwisówce raczej na pewno nie znajdziesz dokładnych informacji) , przez jaki konwerter przetworzysz te dane, tak aby twoje nowe urządzenie to zrozumiało (poziom sygnałów, szybkość transmisji itp.) i czy jesteś w stanie napisać program który te przetworzone dane będzie reprezentował w postaci graficznej na nowym ekranie (prawdopodobnie będzie to wymagało rozkodowania i zinterpretowania wybranych "ramek" danych). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kcroot Opublikowano 21 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 Akurat w Primerce temat ramek i w ogóle komunikacji po CAN jest mega ciężki. Ale gadam z ruskimi na VK w grumie primera owners może coś z tego będzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.