Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

montaż radia

wk11

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam zamiar zamontować radio 2din z androidem zamiast fabrycznego ,

potrzebuje schemat elektryczny po polsku 

teraz jest radio z nawigacją i cd 2006 pb rok chce to wywalić 

( szukałem ale większość linków nie działa )

a przejściówka ISO nie zadziała??

przeszukaj dział Terano, wrzucałem tam link do schematów, temat to chyba: wymiana radia czy coś takiego 

jest wiele postów na tym forum jak to zrobić.Jeśli jesteś w Krk mogę ci pomóc

Jeszcze nie mam "radia" , ale chciałem już poprzeglądać schematy .Z tego co wyczytałem to nie będzie takie proste , pisząc radio miałem na myśli fabryczny wyświetlacz , chce mieć dotykowy który będzie obsługiwał funkcje starego i nowego urządzenia  na jednym ekranie. Nowe ma mieć nawigację , wifi , bt , kamery itp.mam jakieś angielskie schematy ale wiem że jest polski.

Hmm... bardzo ambitnie, a czy wiesz już jaki protokół danych jest zastosowany po stronie samochodu (bo w serwisówce raczej na pewno nie znajdziesz dokładnych informacji) , przez jaki konwerter przetworzysz te dane, tak aby twoje nowe urządzenie to zrozumiało (poziom sygnałów, szybkość transmisji itp.) i czy jesteś w stanie napisać program który te przetworzone dane będzie reprezentował w postaci graficznej na nowym ekranie (prawdopodobnie będzie to wymagało rozkodowania i zinterpretowania wybranych "ramek" danych).

Akurat w Primerce  temat ramek i w ogóle komunikacji po CAN  jest mega ciężki. Ale gadam z ruskimi na VK w grumie primera owners może coś z tego będzie...  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...