Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

QQ j10 '07 Zmiana języka

unclpat
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, na wstępie chciałem przywitać wszystkich na forum i mam nadzieję że dział jest odpowiedni. 
Od 2 tyg. jestem zadowolonym posiadaczem Kaśki z 2007 1.5 dCi Tekna. Moja kaśka jest sprowadzona z niemiec. Moje pytanie jest następujące: obecnie mam menu w języku niemieckim i nie oszukujmy się trochę kuje w oczy. Czy jest możliwość zmiany języka na angielski (już zorientowałem się że na PL nie ma co liczyć w tym roczniku)? 
Z góry dziękuję za odpowiedź.

Jak rozumiem mówisz o menu NC1.
Jest kilka firm, które nie tylko uczą NC języka polskiego, ale też aktualizują mapy. Było na forum już kilkakrotnie o tym, włącznie z linkami - poszukaj ... poczytaj.
Dla ułatwienia https://allegro.pl/kategoria/gps-i-akcesoria-oprogramowanie-67097?string=Polskie menu Qashqai Nissan&order=m&bmatch=baseline-ele-1-3-0725

W modelu z 2007 roku była nawigacja z wystajacym panelem LCD na desce i DVD pod siedzeniem kierowcy. Mapy były na DVD. Niestety nie są wspierane już przez producenta a i zmiana języka na PL nie jest oferowana przez "nauczycieli" :). Co do zmiany języka na UK jest to możliwe. Nie miałem tego modelu więc się nie wypowiem jak to zrobić ale może coś odgrzebię to później dopiszę.

2007 Nissan 1.pdf

2007 Nissan 2.pdf

2007 Nissan 3.pdf

Edytowane przez Author53
dodanie instrukcji

7 godzin temu, Andrzej G napisał:

Jak rozumiem mówisz o menu NC1.
Jest kilka firm, które nie tylko uczą NC języka polskiego, ale też aktualizują mapy. Było na forum już kilkakrotnie o tym, włącznie z linkami - poszukaj ... poczytaj.
Dla ułatwienia https://allegro.pl/kategoria/gps-i-akcesoria-oprogramowanie-67097?string=Polskie menu Qashqai Nissan&order=m&bmatch=baseline-ele-1-3-0725

Racja, nie napisałem tego w pierwszym poście, ale jak zauwazył Author53, niestety nie mam NC1 tylko XANAVI :( 
Dzieki, Author53 sprawdzę czy uda się tak ustawić :)

Witam mam pytanie odnośnie nawigacji nc1 na allegro jest rozbieżność cen od 299 do 499 czy rocznik qashqai ma znaczenia przy nawigacji? Z góry Dziękuję za odpowiedź 

6 minut temu, Qashqai napisał:

czy rocznik qashqai ma znaczenia przy nawigacji?

Tak. Uzupełnij profil o rocznik samochodu

mielec i krakow napewno tam sa firmy ktore ogarniaja to na jezyk polski i nawigacje z 2008 koszt 300 zeta sam robilem smiga elegancko 

• 1 rok później...
W dniu 21.11.2018 o 22:00, gorolik napisał:

mielec i krakow napewno tam sa firmy ktore ogarniaja to na jezyk polski i nawigacje z 2008 koszt 300 zeta sam robilem smiga elegancko 

Czy masz może namiary na kogoś kto ci to robił? Mam nissana qq z 2008 r z nawigacja na cd. I chce wgrać polski język ale szuka kogoś bez skutku. Nie raz już słyszałem że bez szans że trzeba by było pisać program od nowa. 

Gość Andrzej G
1 godzinę temu, M4tte0 napisał:

Czy masz może namiary na kogoś kto ci to robił? Mam nissana qq z 2008 r z nawigacja na cd. I chce wgrać polski język ale szuka kogoś bez skutku.

Google Twoim przyjacielem

Uczymy auta polskiego

Natomiast u nas na Forum było już o tym tyle razy, włącznie z namiarami na firmy, cenami ... wystarczy poszukać i poczytać

12 godzin temu, Andrzej G napisał:

Google Twoim przyjacielem

Uczymy auta polskiego

Natomiast u nas na Forum było już o tym tyle razy, włącznie z namiarami na firmy, cenami ... wystarczy poszukać i poczytać

Jasne że było, tyko Uczymy auta polskiego nie ma języka pl do qq z 2008 roku który ma ekran nawigacji wystający z deski rozdzielczej.