Irek48 Opublikowano 25 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 Dzień dobry kupiłem nissana nota 2014 grudzień fabrycznie ma światła do jazdy dziennej ponieważ w zderzak wisiały kable do halogenów zmieniłem lampy na dwie żarówki czy wystarczy zamienić przełącznik pod kierownicą żeby włączyć halogeny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabo14 Opublikowano 25 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 a może wiesz co to może być za część i czy stan tej częśći nie zagraża exploatacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek48 Opublikowano 25 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 To może być wyważenie że względu na różne długości półosi często jest to metalowy pierścień wypełniony gumą jeśli nie odczuwasz bicia ( wibracji) to nie ma problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabo14 Opublikowano 25 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 ok Bardzoooooooo dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 25 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 2 godziny temu, Irek48 napisał: Dzień dobry kupiłem nissana nota 2014 grudzień fabrycznie ma światła do jazdy dziennej ponieważ w zderzak wisiały kable do halogenów zmieniłem lampy na dwie żarówki czy wystarczy zamienić przełącznik pod kierownicą żeby włączyć halogeny Jeżeli są przewody do halogenów, to prawdopodobnie wystarczy zmienić przełącznik w którym jest opcja włączania halogenów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo32 Opublikowano 25 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 ... i sprawdzić obecność ewent. włożyć przekaźnik DTRL w gniazdo skrzynki przekaźników: http://japancars.ru/index.php?route=catalog/nissan&grp_id=E&ext=BA2&cat=113&cfg_id=1&blk_id=252 - (na rys. podzespół B pierwszy od góry 25234R) - zwykły 4-pinowy (taki sam jak poniżej od przednich p/mgielnych (OEM 25230-9F920 ) Jest podpięty pod CAN-BUS, więc prawdopodobnie trzeba będzie uaktywnić funkcję w ASO (funkcja auto). Chyba, że w położeniu włącznika świateł AUTO, sam się zaadoptuje - do sprawdzenia. Sprawdź: https://forum.nissanklub.pl/topic/107547-światła-do-jazdy-dziennej-note-2/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek48 Opublikowano 26 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Dzięki za pomoc dziś zamówiłem przełącznik z pozycją auto widziałem też halogeny przód tył bez auto czy to robi różnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek48 Opublikowano 26 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Może ktoś mógł by polecić kogoś od elektronik i elektryki w nissanie note 2 Warszawa i okolice nie ASO . Auto kupiłem po kolizji poduszki wymienione lecz dalej świeci się kontrolka,i parę innych rzeczy do sprawdzenia . Zawsze miałem grupę vw , teraz muszę znaleść kogoś zajmującego się nissanem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo32 Opublikowano 26 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 13 godzin temu, Irek48 napisał: ... dziś zamówiłem przełącznik z pozycją auto widziałem też halogeny przód tył bez auto czy to robi różnicę Tak. Przy położeniu przełącznika świateł w pozycji AUTO po uruchomieniu silnika automatycznie powinny zapalić się światła dzienne (stacyjka w poz. zapłon zasila wówczas moduł IPDM (Inteligent Power Distribution Module), który z kolei podaje masę (-) ze swojego procesora na przekaźnik DTRL zamykając obwód zasilania cewki tego przekaźnika, zasilając swoimi zestykami roboczymi żarówki świateł dziennych). Przełączenie świateł dziennych na mijania wykonuje automatycznie czujnik zmierzchu lub kierowca poprzez ręczne przełączenie manetki. Brak pozycji AUTO w przełączniku uniemożliwia powyższy proces. Dyskusja na temat świateł dziennych (tyle że dotycząca Note E11) jest w wątku: https://forum.nissanklub.pl/topic/66985-światła-dzienne-sterowniki-i-led/, ale działanie i układ elektr. w E12 jest podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek48 Opublikowano 28 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 Dzięki za pomoc przekaźnik jest na miejscu resztę wieczorem złożę A co z serwisowanie możecie polecić kogoś znajacego nissana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi