Tumak5 Opublikowano 26 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Chcę kupić Frontier dubel cab z long bagiem z takim silnikiem i zastanawiam się ile mi to spali. Jazda po wioskach i lesie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HOROWITZ Opublikowano 26 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisT Opublikowano 26 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 spali wszystko co wlejesz..... do ostatniej kropli...z pewnością od 10l/100km w górę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tumak5 Opublikowano 26 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Tyle to ja wiem, ale bardziej 15-20, czy 20-25? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurikasparow Opublikowano 18 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 W moim r50 spalanie pół miasto pół trasa między 19a 22.. LPG. Jak pofikam w terenie trochę rzecz jasna skacze w górę. Jak ciągnie przyczepę kempingowa 23do 26. ( przyczepa jedno osiowa 1100kg.). Gaz mam nowy. Tz rok temu był z górnej półki. Trasa 18 - 20. Co zauważyłem to bez względu czy zamulam czy pałuje i wyprzedzam i się spieszę a takie szalencze traski mi się też zdarzały spalanie takie samo. Dodam że lift 2 cale opony 255/65r16 i automat skrzynia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 18 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 jak mialem VQ33E w VAN Nissan Quest, automat i dobrze dostrojona instalacja (sam dostrajałem w czasie jazdy) to mi palił ok. 16litry gazu i wydaje mi sie że to jest takie blisko minimum dla tego silnika dla LPG, jak trochę pocisnąłem, miasto to podchodził pod 20litry LPG, pickup wieksze koła/opory toczenia, naped na tył, to mniej nie będzie tylko więcej, wiec musisz przyjąć 17-22 litry. Generalnie ten silnik u mnie nie miał duzych wahań w spalaniu, ale zawsze dość wysokie jak na obecne standardy. dla porównania VQ35 w Pathfinderze ma znacznie szerszy zakres o 9 litryPB do 16 litry PB, duża różnica miasto, trasa a najwieksza cięzkość nogi, jak holuje łódkę to pod 20litry na 100KM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.