Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Ile wam pali silnik VG33E.

Tumak5

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę kupić Frontier  dubel cab z long bagiem z takim silnikiem i zastanawiam się ile mi to spali. Jazda po wioskach i lesie.

• 10 miesięcy temu...

W moim r50 spalanie pół miasto pół trasa między 19a 22.. LPG. Jak pofikam w terenie trochę rzecz jasna skacze w górę. Jak ciągnie przyczepę kempingowa 23do 26. ( przyczepa jedno osiowa 1100kg.). Gaz mam nowy. Tz rok temu był z górnej półki. Trasa  18 - 20. Co zauważyłem to bez względu czy zamulam czy pałuje i wyprzedzam i się spieszę a takie szalencze traski mi się też zdarzały spalanie takie samo. Dodam że lift 2 cale opony 255/65r16 i automat skrzynia. 

jak mialem VQ33E w VAN Nissan Quest, automat i dobrze dostrojona instalacja (sam dostrajałem w czasie jazdy) to mi palił ok. 16litry gazu i wydaje mi sie że to jest takie blisko minimum dla tego silnika dla LPG,  jak trochę pocisnąłem, miasto to podchodził pod 20litry LPG, 

pickup wieksze koła/opory toczenia, naped na tył, to mniej nie będzie tylko więcej, wiec musisz przyjąć  17-22 litry.

Generalnie ten silnik u mnie nie miał duzych wahań w spalaniu, ale zawsze dość wysokie jak na obecne standardy.

dla porównania VQ35 w Pathfinderze ma znacznie szerszy zakres o 9 litryPB do 16 litry PB, duża różnica miasto, trasa a najwieksza cięzkość nogi, jak holuje łódkę to pod 20litry na 100KM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...