Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Piski z okolic przedniego koła

red

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie moi mili.

Poradźcie coś proszę, bo od ok. 2 miesięcy mam dokuczliwe piski dobiegające z okolic przedniego koła od str. kierowcy. Pojawiają się one okazjonalnie (nie non-stop) przy minimalnym skręceniu kół podczas jazdy. Gdy ruszę kierownicą ustępują. Ustępują także przy naciśnięciu hamulca. Klocki w porządku, tarcze w porządku - na stacji diagnostycznej nic nie wykazało (hamulce wzorowe). Co może być powodem, bo się poddaję. Byłem u mechanika - posprawdzał hamulce, ściągnął koła i stwierdził, że jest w porządku. Jednak jak to na jeździe z mechanikiem...nic nie piszczało. ;) Powiedział trzeba zostawić auto i szukać, bo ciężko stwierdzić co jest grane skoro tarcze i klocki są OK. Ale wiecie jak to w warsztatach...będzie szukanie i wymienianie wszystkiego co popadnie...a niekoniecznie pisk ustąpi. Dziwna sprawa...Macie jakiś pomysł? Podsunięto pomysł by się rozpędzić i mocno zahamować...może coś tam się ułoży, ale "psinco" to dało.  Może mieliście podobny problem. Dokuczliwie to piszczy, a będąc na zewnątrz jeszcze bardziej. Z góry dziękuję za info, pomysły i pomoc. Pozdrawiam

Myślisz, że coś nie tak ze wspomaganiem? Hmmm. Takie bywają objawy? Dodam, że piszczy przy lekkim skręcie w prawo...ale lekkim, bo jeśli skręci się mocniej kierownicą to pisk ustaje. W lewo i na wprost cisza jak makiem zasiał. :)

I jak się naciśnie hamulec czy skręci kierownicą to ustępuje? Nie wydaje mi się...Pasek raczej piszczy nieco inaczej - takie ślizganie np w wilgotne dni gdy jest za luźny. A może być to powiązane z hamulcem i skrętem kierownicą? Hmmm.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...