joys Opublikowano 29 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Witam. Czy to normalny objaw po wymianie kół na zimowe (też z czujnikami) oraz ich kalibracji poprzez komputer w samochodzie, że pokazuje się żółta kontrolka wykrzyknika i miga kontrolka hamulca "ręcznego"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 29 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 u mnie gdy początkowo kalibracja nie "wskoczyła " rzeczywiście palił sie wykrzyknik. ALe w czasie jazdy chyba 2 razy skalibrowałem - i potem wartości ciśnienia wskoczyły. Co do hamulca - nie wiem - bo chyba na ręcznym nie jeździsz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joys Opublikowano 29 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Co do kalibracji to udała się ona, bo wartości pokazywało dobrze, a ręczny oczywiście na postoju, bez różnicy czy silnik uruchomiony czy też nie kontrolka jak i dioda na przycisku migają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 29 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 U mnie nie mrugają,świecą lub nie świecą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joys Opublikowano 29 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Chyba jednak system tak reaguje na zmiane czujników, bo żona mówi, że wszystko pogasło i "ręczny" po włączeniu świeci stałym światłem... Całe szczęście heheh Można zamknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drds Opublikowano 30 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 U mnie tak migało jak wyłączałem silnik przy niesprawnym module ręcznego. Sygnalizowało, ze nie jest hamowane jedno z tylnych kół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
likosar Opublikowano 18 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 (edytowane) Wymieniłem opony na zimowe z czujnikami i w trakcie jazdy zapaliła mi sie kontrolka na stałe ostrzegawcza ze znakiem wykrzyknika. Na wyświetlaczu nie pokazuje ciśnienia w oponach, jak to skalibrować a przejechałem jednego dnia 1000 km do Danii. ciśnienie w oponach właściwe a zatem to na razie olałem Edytowane 18 Grudnia 2018 przez likosar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joys Opublikowano 18 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 Tutaj jest ładnie pokazane jak zresetować czujniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
likosar Opublikowano 18 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 Dzięki jutro od rana biorę się za reset Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejk52 Opublikowano 1 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 Czasami tak się dzieje,to jest normalka.Wyłącz hamulec ręcznie,miga po zgaszeniu auta,zapal auto i wyłącz hamulec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 2 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 mam podobnie z tymi kontrolkami.. Miga czerwona kontrolka hamulca (P) oraz swieci sie kontrolka wspomagania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drds Opublikowano 3 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 W dniu 1.12.2019 o 21:27, andrzejk52 napisał: Czasami tak się dzieje,to jest normalka.Wyłącz hamulec ręcznie,miga po zgaszeniu auta,zapal auto i wyłącz hamulec. Ta normalka oznacza awarię modułu zaciągania ręcznego i wówczas nie zaciąga hamulca w jednym lb obu kołach tylnych. Całkiem normalka to nie jest, bo możesz zobaczyć jak autko odjeżdża gdzieś sobie samo... A zgaszenie i zapalenie powoduje reset modułu i znowu na jakiś czas działa. Teraz podobno mają jakieś nowe w serwisach, mam mieć wymianę za kilka dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niuteq Opublikowano 2 Czerwca Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca Ostatnio miałem 2 razy przypadek że po ruszeniu autem zapaliła się pomarańczowa kontrolka na desce i mrugała dioda na przycisku od ręcznego.Ponowne uruchomienie auta i wszystko wróciło do normy.Gdzie szukać przyczyny?Wysłane z mojego RMX3521 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JasiQ Opublikowano Niedziela o 20:49 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 20:49 moduł moduł:) spoko ja mam co kilka miesięcy to samo:) ewentulanie widze, że jak zatrzymam auto na wgórzu w zimne dni to potrafi mi się pokazać:) olewam temat jadę dalej:) po ponownym odpaleniu problemu nie ma znów przez wiele tygodni moduł już raz wymiieniałem i nie chce mi się w to znó bawić, może przy okazji, szczególnie jeśli to prawda co kolega wyżej napisał, że są jakieś nowe;) Nie przejmuj się tym i juz:) a i chyba częściej pojawiał się problem jak używałem auto hold:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi