Triglav Opublikowano 29 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Cześć, mam pytania odnośnie skrzyni biegów w QQ. Czy w tym aucie jest stosowany i podlega wymianie olej przeznaczony do skrzyń? Jak tak to jak sprawdzić jego poziom i czy da radę samemu bez konkretniej wiedzy mechanicznej go wymienić? Gdzie może leżeć problem tego jeśli jakiś bieg (w moim przypadku jedynak, i trochę wsteczny) nie chodzi płynnie i czasami przerzuca się się go z mniejszymi lub większymi oporami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 29 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 21 minut temu, Triglav napisał: Cześć, mam pytania ... Tu chyba znajdziesz wszystko o co pytasz. Co do biegów to ta skrzynia tak ma. Jeśli szukasz dziury w całym to sprawdź sprzęgło. Auto z 2008 roku może mieć już z tym problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calypso83 Opublikowano 30 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Ja miałem problem z wrzucaniem 3 biegu. Wymieniłem olej na fuchs, niestety nic to nie dało, potem zaaplikowałem xado do skrzyń jakiś specyfik i o dziwo jest dużo lepiej i biegi minimalnie lepiej wchodzą. Choć przy temperaturze jaką mamy teraz to i tak chodzi wszystko tępo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Triglav Opublikowano 3 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 W dniu 30.11.2018 o 16:34, calypso83 napisał: Ja miałem problem z wrzucaniem 3 biegu. Wymieniłem olej na fuchs, niestety nic to nie dało, potem zaaplikowałem xado do skrzyń jakiś specyfik i o dziwo jest dużo lepiej i biegi minimalnie lepiej wchodzą. Choć przy temperaturze jaką mamy teraz to i tak chodzi wszystko tępo Pamiętasz dokładnie jaki był to specyfik? Tak abym mógł znaleźć konkretnie ten sam. Skoro już sprawdzony to nie chcę kupować czegoś w ciemno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calypso83 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Xado ex 120 do manualnych skrzyń biegów dałem 2 opakowania. Od razu nie było efektu ale po ok 500km jest różnica na plus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.