betepok Opublikowano 30 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Cześć, Mam pytanie w sprawie podłączenia led.Nabyłem dwie lampy 4x3W Habitat. Chcę zamontować jako dodatkowe doświetlenie świateł cofania wykorzystując istniejącą fabryczną instalację. Lampy mają się włączać przy wrzuceniu wstecznego biegu.Po podłączeniu lamp do zasilacza akumulatora +,- lampy działają bez zarzutu. Przy podłączeniu lamp do instalacji samochodu (żarówa światła cofania) wywala bezpiecznik. Jak tylko dotykam kablem plusowym od lamp led do instalacji samochodu (plus od żarówy) robi się zwarcie. Co ciekawe. jeśli odłączę "-" od lamp led i dotknę tylko kablem "+" do instalacji samochodu (plus od żarówy) również robi się zwarcie. Dlaczego tak się dzieje? Pozostaje instalacja na przekaźniku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 30 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 zasil przez przekaźnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
betepok Opublikowano 30 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Propozycja jakiegoś przekaźnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 1 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 zwykły samochodowy na 12V za 3.5zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
betepok Opublikowano 1 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 Okazało się, że było przebicie plusa na obudowę. Naprawione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manchi Opublikowano 4 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2019 Też takie dwie chcę wrzucić do tyłu zderzak, tak jak na zdjeciu. Koniec końców podpinales przez przekaźnik czy równolegle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
betepok Opublikowano 4 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2019 Podłączyłem bezposrednio pod żarówkę, instalację od wstecznego. Ciekawostką w tych swiatłach jest możliwość zasilania 24V. Podobno daje parę lumenów więcej. Zasilacz stepup i może bezpiecznik wytrzyma. Nie sprawdzałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.