Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Pomarańczowa kontrolka silnika

Qashqai

Rekomendowane odpowiedzi

Witam dzisiaj zapaliła mi się na pomarańczowa kontrolka silnika nissan qashqai 2.0 benzyna 2007r po zgaszeniu i odpaleniu dalej świeci co może być przyczyną mam się bać? Z góry Dziękuję za odpowiedź i Pozdrawiam 

Mam ten sam problem tylko, że w notku, na razie skasowaliśmy błąd i jest ok, ale fachowiec mówi, że to tylko doraźne działanie

W dniu 12.11.2018 o 22:58, Author53 napisał:

Do tych świec klucz 14

W dniu 4.12.2018 o 08:10, Qashqai napisał:

Witam dzisiaj zapaliła mi się na pomarańczowa kontrolka silnika nissan qashqai 2.0 benzyna 2007r po zgaszeniu i odpaleniu dalej świeci co może być przyczyną mam się bać? Z góry Dziękuję za odpowiedź i Pozdrawiam 

Po prostu zamiast się bać to trzeba albo samemu albo na stacji odczytać jaki jest błąd poszukać na internecie i sprawdzić w tabeli jaka usterka odpowiada za dany błąd i dopiero później można się bać lub nie.

12 godzin temu, bogola napisał:

albo samemu albo na stacji odczytać jaki jest błąd

Np. Moduł bluetooth ELM wpinany w gniazdo diagnostyczne + program typu torque (najlepiej pro, na gryzoniu jest) na androida i już wiadomo co boli Twój samochód i w jakim kierunku szukać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...