tomekvojtas Opublikowano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Witam mam problem z przepustnicą nie trzyma obrotów gdy jest zimny silnik kupiłem używaną lecz sensor jest na jedno wejście a w aucie mam na dwa. Mógłby ktoś doradzić czy będzię pasować przepustnica z sensorem na jedno wejście? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo32 Opublikowano 8 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2018 Czujnik położenia przepustncy TPS na dwa wyjścia jest do współpracy z automatem (skrzynią automatyczną). Potencjometr TPS (pin 1-3) był tym dolnym wyjściem. Porównaj, czy przepustnica ma takie samo oznaczenie jak zamontowana u Ciebie (i nie ruszaj TPS-a bez powodu, bo możesz mieć później problemy z ustawieniem wolnych obrotów). Za nie trzymanie obrotów na zimnym, prędzej winiłbym dwupinowy czujnik temperatury płynu chłodzącego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.