agit11 Opublikowano 7 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Prawdopodobnie kamera siadła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 7 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Jeśli styki na połączeniach są OK to też obstawiałbym kamerę.Robiło mi się podobnie-poluzowało się połączenie przy lampie wstecznego,może przerwa na kablu sygnałowym z kamery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don_anperis Opublikowano 18 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 (edytowane) Witam serdecznie. Podpinam się pod temat gdyż mam zamiar zainstalować kamerkę + USB w swoim x-trail'u T 31 z zamontowanym już NC 1. Mój problem jest bardzo podobny: wtyki w radiu mam takie jak ubmarcinski i wtyki w aucie też mam takie jak bmarcinski w swoim aucie. Jakiś czas już szperam po necie i jestem jeszcze przed zakupem kamery i moim zdaniem to nie jest wina kamery na 12 v. Radio ma możliwość podłączenia zarówno 6v jak i 12v a NC1 jest przystosowane do obsługi kamery. Wiem bo sprawdziłem wchodząc w menu serwisowe radia. Być może problem tkwi w tym czy jest to kamera PAL czy NTSC ? Rozpiętość cen kamerek jest duuża: od 80 do 350 zł za dedykowane do nissana, które są na 12V i są takie na PAL Edytowane 18 Marca 2019 przez don_anperis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don_anperis Opublikowano 5 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 (edytowane) No więc jestem już świeżutko po instalacji kamerki. Wszystko śmiga że aż miło. Instalacja prościutka jak drut. Więc tak. Po pierwsze trzeba kupić przejściówkę tzw. złącze do monitorów Nissan Connect 1/2/3 generacji (koszt to ok. 100 zł) Ja kupiłem od https://allegro.pl/oferta/zlacze-do-monitorow-nissan-connect-1-2-3-generacji-7462195910?snapshot=MjAxOS0wMy0yM1QyMTozOToxNy4yNjJaO2J1eWVyOzU4NzhiMDkxMTE4ZmM2NDI2ZmFhNzVlZDQ3ODJjNWI3MjMwOGQyYmY3ZGMwZDIwZjA5MmM4ZTUyYzUzMDFlMzk%3D po drugie kamerka dedykowana (koszt ok. 90 zł) i najważniejsze to aby zasilanie było na 12 V i kamerka była w systemie NTSC Ja kupiłem od https://allegro.pl/oferta/kamera-cofania-nissan-qashqai-x-trail-peugeot-7792907719?snapshot=MjAxOS0wMy0yM1QyMTo0MDo0NC4xNjhaO2J1eWVyOzUyZTY1MjA2MmEyZTljMDQzMWNlMTgyMDNiZmY2NmQ0MzkzOTgzYTQzOWZmZTRkNWY4ZWNiMmU5MzMzODgxYzY%3D I najważniejsze: kamera cofania powinna być zasilana przez linię ACC (pierwszy obrót klucza), bo inaczej gniazdo będzie nieaktywne. Samo elektryczne połączenie jest banalnie proste. Gorzej z przeprowadzeniem przewodów od radia do tylnej klapy ( mi to zajęło cały dzień( rozbieranie plastików) Jakby coś to pytajcie. Edytowane 5 Maja 2019 przez don_anperis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lowelec Opublikowano 17 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 Pomocy xd Kupiłem Nissana z Radiem i z oryginalną kamerą cofania, lecz gdy włączę wsteczny to bez jakiejkolwiek reakcji. Zdemontowalem panel i jest wolne niebieskie wejście oraz płaska wtyczka. W Aucie jest jeden nie wpięty kabel lecz kwadratowy. Czy potrzebuję adapter by podpiąć kamerę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Wygląda na to że NC masz dokładane.Niebieskie gniazdo jest od anteny gps .do kamery musisz dokupić przejściówkę(parę postów wcześniej jest o tym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andr Opublikowano 1 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 Witam wszystkich. Jestem nowy na forum. Zakupiłem nissan Qashqai rok 2008 z radiem zwykłym i postanowiłem wymienić na nawigację Connect 1. Podłączyłem wraz z kamerą cofania i niby wszystko jest ok tylko jak dzwonię do kogoś to w radiu słyszę osobę z którą rozmawiam tylko ona mnie nie słyszy. Domyślam się że źle podłączyłem przewody od mikrofonu. I tu moje pytanie i prośba: czy może ktoś mi podać które przewody podłączyć pod jakie piny w taj górnej kostce. Z mikrofonu wychodzą 3 przewody- gdzie je podłączyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 2 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andr Opublikowano 2 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Dzięki, mam ten schemat tylko jak tak podłączyłem to nie działa. Nie wiem w który pin ma być podpięty sygnał i gnd i jeszcze ten trzeci przewód. Bo z tego zdjęcia to nie wynika. W aucie mam taką kostkę od poprzedniego radia. A tak na marginesie podłączenie kamery też w inne piny się wpina niż na tym zdjęciu dlatego nie wiem czy ten schemat jest dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 2 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Zdaje się że potrzebna jest Tobie taka przejściówka. Poczytaj jest na forum sporo w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andr Opublikowano 3 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Ok dzięki. No właśnie chyba bez przejściówki się nie odbędzie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi