Frugo555 Opublikowano 12 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 witam Qashqai +2 2,0 dci 2010r. przebieg 145 tyskm od niedawna zauważyłem takie objawy: 1. gdy wsiadam rano jest zimny, odpalam bez problemu (później około 2 minuty ) jak na przykład włączam nawiew + światła zaczyna nierówno pracować silnik. (wcześniej było ok) 2. gdy ruszam zdarza się to coraz częściej przy puszczaniu sprzęgła jest szarpnięcie, (niemocne ale wyczuwalne) trochę dziwne bo nawet jak delikatnie to robię to też potrafi lekko szarpnąć. Nadmienie tylko że jak jest rozgrzany to silnik pracuje równo a sprzęgło sporadycznie szarpnie. Sprzęgło gdy puszczam zaczyna brać już od dołu. Proszę info kogoś kto miał podobne objawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 12 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 Miałem podobnie, jednak nie szarpanie a raczej podszarpywanie, na zimnym silniku i na pierwszym biegu. Wymieniłem świece, bo jedna padła , i objaw ustał . Być może nie jest to wina sprzęgła , jak podejrzewasz . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frugo555 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 wymieniałeś wszystkie czy tylko jedną? zamiennik czy oryginał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 13 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Wymieniłem wszystkie na NGK-i Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frugo555 Opublikowano 23 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 Skąd wiedziales ze to świece? Paliła sie jakaś kontrolka? Check engine? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.