ein1 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 Czołem, Witam się bo to mój pierwszy post na tej grupie. W związku z brakiem konserwacji ramy w mojej nowo nabytej D40 2008, chciałbym zapytać szanownych kolegów i koleżanki jak to jest z solą i prędkością rdzewienia. Mam taką możliwość aby nie jeździć zimą w okresie posolonym ale zastanawiam się czy to aby nie przesada. Byłbym wdzięczny za informację czy lepiej poczekać do wiosny i zakonserwować czy też nie ma to większego znaczenia. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 17 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 Cześć , co miało się stać to już się stało A tak na poważnie , jedź na wiosnę na Karchera i gorącą wodą wymyć ramę w środku i na zewnątrz. Poczekać aż wyschnie i do środka zaaplikować odrdzewiacz a potem środek do konserwacji profili. Od zewnątrz tarczę murzynskie włosy na kątówkę , objechać ramę (szczególnie tył pod paką) , podkład antykorozyjny, baranka i z głowy. W dwa dni da się zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.