KarolPiechnik Opublikowano 18 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 Hej. Od 3 tyg jestem (nie)szczęśliwym posiadaczem notka e11. Podczas zakupu spadały obroty zaleceniem była wymiana świec , która to pomogła na kilka godzin. Po 20 km check i błąd P0132 i P1144. Wskazania wymiana SL co też uczyniłem (oryginal NGK) Pomogło na kolejne 20km błąd powrócił i wizyta w serwisie a tam: nieprawidłowe odczyty ECM napięcie na przewodzie masy. skasowane 250zł i propozycja diagnostyki wiązki za 800zł aby wykluczyć uszkodzenie ECM (koszt 5900). to na tyle z "urzekła was moja historiia". Skąd na masie napięcie ?,nadpisze że samochodzik szarpie czasami po odpaleniu i po 5min jazdy się uspokaja. (sprzedający olał temat a ja potrzebuje auta a nie spraw sądowych) może ktoś ma jakiś pomysł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 18 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3338956.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarolPiechnik Opublikowano 18 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 Widziałem tamte forum w serwisie sprawdzono działanie 1 przy odpięciu 2 i niby było ok... nie dodałem że w serwisie powiedziano również o zbyt dużym przepływie powietrza:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.