Kamo_DBWC Opublikowano 18 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 Witam Mam oto taki problem z moją Almerą. Rano auto odpala bez problemu lecz nie pracuje idealnie na wolnych obrotach. Drugie odpalenie (np. po przejechaniu 500m do sklepu) rozrusznik kręci ale auto nie odpala, dopiero po wciśnięciu pedału gazu do dechy silnik zaczyna pracować ale znowu na neutralnym chodzie nierówno. Podczas jazdy nie ma żadnych problemu. Co to może być?? Pozdrawiam Kamil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limo Opublikowano 24 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 Zrob procedurę samodiagnostyki zwora. U mnie szarpalo i gaslo przy padajacym przeplywomierzu. Raz tak mialem tez przy niestykajacym czujniku temperarury silnika. Przyczyn moze byc wiele, ale najpierw trzeba odsiać typowe bledy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamo_DBWC Opublikowano 1 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 Jak tą diagnostykę zwora zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limo Opublikowano 4 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zwierasz IGN i CHK kabelkiem na kilka sekund i zalaczasz stacyjke, az zapala sie kontrolki. Zolta kontrolka silnika po prawej CHECK ENGINE bedzie wygaszona. Wyciągasz zwore i kontrolka bedzie migac wolno a pozniej szybko. Zliczasz migniecia dlugie oraz krotkie. Procedura opisana: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.