motoszperacz Opublikowano 21 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Witam, natrafiłem na kolejny problem z dobraniem odpowiedniej miski olejowej. Moja miska jest już dość zmęczona i nie kwalifikuje się już także do naprawy. Zamówiłem miskę producenta BLIC o nr katalogowym 0216-00-1678470P Niestety miska nie pasuje a katalog nie pokazuje innych. w załączeniu zdjęcia miski na aucie, oraz nowej która jest całkowicie inna kształtem. Czy ktoś pomoże z tematem jaką lub od czego dobrać miskę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapys.tomasz Opublikowano 21 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Może ta misa jest z wersji z napędem na 4 koła. Masz napęd na 4 czy nie bo są wersje Nissan z 2wd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radar Opublikowano 21 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Ale były 2 wersje 2.2 liftowa i przed liftowa... 114km i bodajże 140km.... Sprawdź to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 21 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Było szukać po nr katalogowym Nissana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radar Opublikowano 21 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Poprawka 114 i 136 KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapys.tomasz Opublikowano 21 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 A no były jedna 114 km a druga 136 km wiem bo mam 136km Ja mam werdykcie 2.2dci 136 km i widzę ze mam misę olejowa tak jak ci przyszła a u ciebie w aucie widzę ze po pierwsze masz jakiś inny filtr oleju no niby w tym samym miejscu ale inny tam masz wkład ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoszperacz Opublikowano 21 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 1 godzinę temu, Thunder napisał: Było szukać po nr katalogowym Nissana pokazałeś tą samą miskę którą już mam nową. u mnie korek spustowy oleju jest na środku / centralnie z czoła miski. w tych jest z boku a środek wyciągnięty do przodu. odpowiedz na pozostałe pytania; -tak wersja z napędem na 4 koła -114 km (84 kW) -2001 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapys.tomasz Opublikowano 21 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Misa ze zdjiecia jest taka jak u mnie na 100% czyli z wersji 136 konnej sprawa wyjaśniona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoszperacz Opublikowano 21 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 8 minut temu, kapys.tomasz napisał: Misa ze zdjiecia jest taka jak u mnie na 100% czyli z wersji 136 konnej sprawa wyjaśniona czyli ktoś mógł zrobić swap silnika ? gdzie sprawdzę oznaczenie silnika po czym bym to mógł potwierdzić ? do 22 dci (136konnej wersji) miska z zamienników niedostępna na hurtowniach. trzeba będzie więc odwiedzić serwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 21 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Podaj Vin i wpiszemy w katalog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkowal Opublikowano 21 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Niezależnie od rocznika, wersji silnikowej dla diesla i wersji napędowej miska olejowa w X-Trail była taka sama i oznaczona numerem 11110-AD210 Jej użycie w zależności od wersji można sobie sprawdzić tu http://nissan4u.com/parts/info/11110AD210/ Jednakże ta tej liście nie ma podanych innych samochodów niż X-Trail (jeśli by gdzie indziej występowała to te samochody też powinny tu być wymienione) Natomiast na stronach sprzedawców po kodzie BLIC 0216-00-1678470P podane jest że występowała ona także w Almerze i Primerze i prawdopodobnie do tych wersji silnika 2.2 była dedykowana. Prawdopodobnie jest to błąd katalogowy BLIC'a że pasuje ona do X-Traila Przykładowo w Almera TINO miała ona oznaczenie 11110-AU610 i była kompatybilna z silnikiem 2.2, ale w modelach jak poniżej http://nissan4u.com/parts/info/11110AU610/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 21 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 2 godziny temu, lukasczempik napisał: pokazałeś tą samą miskę którą już mam nową. u mnie korek spustowy oleju jest na środku / centralnie z czoła miski. w tych jest z boku a środek wyciągnięty do przodu. odpowiedz na pozostałe pytania; -tak wersja z napędem na 4 koła -114 km (84 kW) -2001 r. Misa którą masz na swojej fotce występuje w Almerach. Być może pierwsze wersje takowe miały. https://m.speurders.nl/overzicht/autos-onderdelen/onderdelen-nissan/motoroliecarter-nissan-almera-n16-yd22ddt-11110-wd010-168256850.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 22 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2018 a gdzie ona ci cieknie ? pęknięta jest ? to pospawać . a jak cieknie na uszczelnieniu to młotkiem naprostować i nową masę dać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoszperacz Opublikowano 2 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2019 dzięki wielkie. udało mi się dobrać miskę od NISSAN PRIMERA P12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi