cysiu Opublikowano 26 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 Witam, Czy ktoś wie gdzie można zakupić silniczek nagrzewnicy (?) - nawet nie wiem czy to prawidłowy opis tego elementu? Wygląda na to że padł całkowicie nie reaguje na żadną regulację, ręcznie jak obrócę białą zębatkę to regulacja ciepło/zimno działa. Na alledrogo są ale z innymi oznaczeniami(m.in inne mocowania te białe) więc pewnie musi być dokładnie ten sam... Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Chyba tego szukasz https://allegro.pl/nissan-qashqai-2-0-silniczek-nagrzewnicy-06-13-448-i7732482273.html?reco_id=f59d7c46-0ac3-11e9-bf0f-246e9680da28&bi_m=reco&bi_c=Product&bi_s=archiwum_allegro& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cysiu Opublikowano 29 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 Hej, Tak wygląda na to że to ten sam model ale stała się rzecz dziwna otworzyłem ten mechanizm, podłączyłem silniczek pod 12v zasilacz i zaczął kręcić.. skręciłem całość podłączyłem w samochodzie, okazało się że regulacja działa ale w zakresie od Lo do 16 stopni i potem jak było 16,5 robił już cały zakres na raz... Spróbowałem zrobić tą automatyczną diagnostykę klimatyzacji gdzie oczywiście test 2 nie zadziałał bo tylko +6 na zewnątrz, ale po tym okazało się że regulacja jest już większa .. silniczek ruszał co jakieś 2-3 stopnie aż do 25-26 wtedy już kończył się zakres zębatki... ja nie wiem ale czy diagnostyka robi jakiś reset ustawień czy jak ? No nic zobaczę jak będzie dalej.... _ Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agit11 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 (edytowane) Prawdopodobnie kwestia prawidłowej regulacji przy montażu żle jest ustawiona zębatka przy skręcaniu silniczka. Musisz tak wyregulować żeby zakres obrotu był skorygowany z zakresem temperatur. Był taki temat na forum musisz poszukać były tam nawet zdjęcia Edytowane 29 Grudnia 2018 przez agit11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał1979 Opublikowano 2 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2019 W dniu 26.12.2018 o 19:09, cysiu napisał: Witam, Czy ktoś wie gdzie można zakupić silniczek nagrzewnicy (?) - nawet nie wiem czy to prawidłowy opis tego elementu? Wygląda na to że padł całkowicie nie reaguje na żadną regulację, ręcznie jak obrócę białą zębatkę to regulacja ciepło/zimno działa. Na alledrogo są ale z innymi oznaczeniami(m.in inne mocowania te białe) więc pewnie musi być dokładnie ten sam... Pozdrawiam Krzysztof Czy miałeś wymieniany filtr powietrza w kabinie ?? Jeśli tak to masz to co ja miałem po wymianie filtra źle został założony układ sterowania nawiewem i dmuchał tylko zimnym powietrzem. https://www.youtube.com/watch?v=ldcEQXDE770 na tym filmie około 1:10 jest pokazane sterowanie układem wentylacji jak bedzie źle założone to będzie tylko zimne. Może to pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cysiu Opublikowano 2 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2019 Dokładnie na to wygląda... udało się go jakoś już "podregulować" ale jeszcze wydaje się że powinienem poprawić nieco ustawienia żeby w większym zakresie chodził.. na pewno jest lepiej niż było więc to był problem. ale z tym poczekać na lepsza pogodę, bo dostęp do tego jest koszmarnie utrudniony... Dzięki i pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arttele Opublikowano 30 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 Odkręć silniczek od podstawy ,ustaw temperaturę na HI lub LOW , następnie białym kołem zębatym ustaw maksymalne lu minimalne wychylenie . Złóż wszystko powinno zadziałać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cysiu Opublikowano 6 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 Dzięki wszystkim za pomoc, Na chwile obecną wygląda że jest ok, wyregulowałem zakres otwierania, zamykania nawiewu i jak na razie grzeje Dodatkowo, wygląda na to że w moim przypadku było kilka problemów które nałożyły się na siebie... - źle ustawiony ten mechanizm oraz podłączenie parownika od LPG zostało zrobione inaczej, dodatkowo uzupełniony płyn chłodniczy... po poprawkach grzeje i tak trzymać... _ Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proweb052 Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Mam taki sam problem jak autor postu. Silnik ustawia się w pozycjach skrajnych. Jak uruchomić auto diagnostykę klimatyzacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2021 W dniu 20.08.2021 o 19:16, proweb052 napisał: Mam taki sam problem jak autor postu. Silnik ustawia się w pozycjach skrajnych. Jak uruchomić auto diagnostykę klimatyzacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi