wotkan Opublikowano 31 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Witam. Mam pytanie związane z tylną lampą prawą. Gdzie jest bezpiecznik od tej lampy. Muszę jechać na przegląd a tu taki psikus. Sprawdzałem nie mam zasilania (+). Pomocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo32 Opublikowano 31 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Turn sygnal (kierunkowskaz), hazart lamp (awaryjne), tail lamp RH (tylna lampa prawa) lub moduł BCM (lokalizacja w linku elektrody) - odłącz klemę na 20-30 sek., włącz awaryjne (dla sprawdzenia żarówki). https://forum.nissanklub.pl/topic/101724-k12-bezpiecznik-kierunkowskazów/ https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1145410.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wotkan Opublikowano 31 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Dzięki za szybką reakcję. A gdzie jest ten moduł BCM? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo32 Opublikowano 31 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 Cytat "Moduł komfortu w Micra K12 znajduje się za schowkiem na rękawiczki. Aby się do niego dostać należy wymontować w/w schowek przez odkręcenie około 7 wkrętów w tym i wewnątrz schowka i wysunąć plastikowe trzpienie zawiasów klapy zamykającej schowek. Zdemontowałem jeszcze rękaw do nawiewu - najpierw wypchnąłem sam nawiew kierunkowy na prawe lusterko który jest osadzony "na wcisk" (dodam że mówimy o wersji europejskiej z kierownicą po lewej stronie) a następnie odpiąłem rękaw nawiewu pod deską rozdzielczą który był zamocowany w jednym miejscu spinką "na wcisk" do rury wzmacniającej nadwozie. Sam moduł wysunąłem z blach mocujących i w zasadzie mamy do niego wtedy komfortowy dostęp do odszukania drożności przewodów elektrycznych jak i sprawdzenia wychodzących i przychodzących sygnałów elektrycznych. W przypadku wymiany moduł z innego auta należy dopisać do centralnego komputera auta. Po samej zmianie na sprawny nie będzie działał". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.