cineex Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Witam.W mojej Navarze pali sie sie kontrolka 4wd wiec pojechalem na komputer I wyskoczyl blad p1819 - obwod silownika przesuniecia.Naped dziala jak trzeba wiec co to moze byc?.Mechanik sadzi,ze przelacznik napedu do wymiany.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Błąd wynika z elektryki trzeba sprawdzić wiązki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cineex Opublikowano 3 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 27 minut temu, sq9mcs napisał: Błąd wynika z elektryki trzeba sprawdzić wiązki Wiec sam przelacznik tez moze byc winny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 wątpię. rzadko kiedy padają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NissanFun Opublikowano 10 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 I jakie wnioski? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ron5 Opublikowano 13 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 to może być elektryka konkretnie czujnik.u mnie po 10 latach padły czujniki abs,światła stopu,lw skrzyni biegów luzu do tempomatu,taśma poduszki powietrznej.starość nie radość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NissanFun Opublikowano 13 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 Ja rozwiązałem problem, profilaktycznie wymieniłem też czujnik w reduktorze bo czasem oszukiwał. Problem leżał w silniczku nastawnika, a konkretnie w braku styku. Piny w R51 są na wcisk i widocznie się wytłukły po kilkunastu latach, zlutowałem je na stałe i napędy przełącza aż miło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.